G4Media.ro

VIDEO Dacian Cioloș: Grupul Renew Europe cere transparență mai mare din partea…

VIDEO Dacian Cioloș: Grupul Renew Europe cere transparență mai mare din partea Comisiei Europene în legătură vaccinurile, contractele cu producătorii și distribuția dozelor

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș, a declarat miercuri că este nevoie de mai multă transparență din partea Comisiei Europene în ceea ce privește vaccinurile, contractele cu producătorii și distribuția dozelor, susținând că paragrafe referitoare la prețul de achiziție sau la numărul de doze „sunt blurate și ascunse atât europarlamentarilor. cât și cetățenilor europeni”.

  • „Colegul meu din Renew Europe Pascal Canfin, președintele Comisiei de sănătate și mediu din Parlamentul European, a cerut și a consultat unul dintre contractele Comisiei Europene cu un producător de vaccinuri.
    E un pas important că a avut acces la document, dar suntem nemulțumiți, pentru că nu există transparență suficientă – multe paragrafe referitoare la prețul de achiziție, cantități – sunt blurate și ascunse atât europarlamentarilor, cât și cetățenilor europeni”, a scris Cioloș pe Facebook.


Dacian Cioloș a anunțat, totodată, că, la solicitarea Renew Europe, va avea loc săptămâna viitoare în Parlamentul European o dezbatere despre strategia europeană de vaccinare anti-COVID-19.

  • „Grupul pe care îl conduc în Parlamentul European recunoaște efortul UE, dar cere din partea Comisiei Europene o transparență mai mare în ceea ce privește vaccinurile, contractele cu producătorii și distribuția dozelor.
    Întotdeauna minciunile proliferează la adăpostul întunericului și cerem să se aprindă lumina. Altfel nu vom scăpa de teorii ale conspirației, iar multe guverne iliberale se vor folosi de lipsa de transparență pentru a-și minți cetățenii și a submina lucrurile excepționale pe care le face Uniunea Europeană”, mai scrie Cioloș.

Context

Membrii Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară au avut marți o dezbatere cu Sandra Gallina, principalul negociator al UE pentru contractele de vaccinuri anti-COVID-19, cu privire la ultimele evoluții privind situația contractelor și a numărului de doze.

Europarlamentarii din comisie au subliniat necesitatea unei mai mari transparențe în ceea ce privește contractele de vaccinare și procesul de luare a deciziilor la nivelul UE, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Reprezentanta Comisiei Europene a anunțat că o sală de lectură este deschisă pentru deputații europeni care doresc să consulte contractele de vaccinare, până acum fiind disponibil doar contractul CureVac.

Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.