G4Media.ro

Dacian Cioloș, despre candidații acuzați de corupție: Nu am dat și nu…

Dacian Cioloș, despre candidații acuzați de corupție: Nu am dat și nu dau niciun cec în alb comisarilor nominalizați. Criteriile vor fi aplicate în aceeași măsură tuturor candidaților, indiferent din ce familie politică și stat fac parte

Dacian Cioloș, președintele Renew Europe, al treilea grup politic din Parlamentul European, a făcut precizări suplimentare cu privire la confuziile provocate de ambiguitatea declarațiilor sale referitoare la candidatul propus de Franța pentru Comisia Europeană, care se confruntă cu probleme de integritate. Cioloș a întărit ideea că nu îi va trata diferențiat pe candidații propuși pentru funcțiile de comisari, nici în funcție de statul membru din care provin sau de familia politică din care fac parte:

”Ca să fie clar și pentru cei care încă mai au dubii, în privința comisarilor nominalizați nu am dat și nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori și angajament proeuropean. Evaluarea tuturor comisarilor desemnați, inclusiv a celor aparținând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul față de valorile europene, integritatea și posibilele conflicte de interese, competența și viziunea în privința portofoliilor pe care le vor conduce. Aceste criterii vor fi aplicate în aceeași măsură tuturor candidaților, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu și indiferent de statul membru care i-a propus”, a scris Dacian Cioloș marți, pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daceane, daca ajunge Madame Rovana (dancila2) comisar european , eu nu mai votez deloc in viata mea !
    Prefer sa va ignor pe toti !

  2. Nu mai exista valori europene, ca le-a furat psdul pe toate!

  3. Absolut, dar numai cind vorbesti romaneste, cind faci declaratii in Strainezia ii „intelegi” ca au dat banii inapoi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.