G4Media.ro

„Dacă Ucraina nu câștigă, atunci toată lumea are o mare problemă” (premierul…

Sursa foto: European Council

„Dacă Ucraina nu câștigă, atunci toată lumea are o mare problemă” (premierul leton)

Premierul leton Krisjanis Karins a declarat luni pentru Sky News că „dacă Ucraina nu câștigă, atunci toată lumea are o problemă uriașă”, deoarece „nu există niciun indiciu că Rusia se va opri sau ar fi interesată să se oprească”

„Trebuie să ajutăm Ucraina să oprească Rusia și asta se poate face doar prin furnizarea de arme”, a spus primul ministru.

El a adăugat că a fost „destul de important” faptul că Germania a fost „pe deplin de acord” cu alte țări UE atunci când a fost vorba de trimiterea tancurilor de luptă.

Declarațiile vin după ce UE a aprobat un ajutor militar în valoare de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, iar în prezent toți ochii sunt ațintiți asupra Berlinului, în timp ce cresc presiunile pentru a furniza tancuri Leopard de fabricație germană acestei țări.

Polonia și Finlanda au declarat că sunt pregătite să ofere vehiculele Ucrainei, dar Germania deține licența de export necesară pentru a le transmite.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Probabil schimbase Firea liniile de tramvai. A, nu, uitasem ! Tzoapa era ocupata sa schimbe magistralele pt. agentul termic. Cate sa mai faca si ea, saraca !

 2. Lumea nu are absolut nici o problema, daca castiga Ucraina sau Rusia. Sau daca se opresc din macelarit la noapte. Viata continua linistita. Doua rosii stricate nu da lumea pe bataile intre fratii vitregi, in estul Europei.
  Cum nu a dat pe Afghanistan, Israel, Malvine, Iugoslavia, Irak1 si 2, Yemen, etc.

  • Da, probabil ca asa stau lucrurile cu lumea – aia de la est de Ucraina si pana la Pacific.
   Noua, astorlalti, ne pasa. Si pentru ca ne pasa, dam un pic mai mult de doua rosii stricate. Fie si doar ca sa n-ajungem noi insine bulion, dupa ce i s-ar urca d-lui Putin eventualul succes la cap.

  • Mai gandeste, mai gandeste, ca nu e de ajuns…

 3. Domnul ministru, a zis-o fundamental .

 4. Frumos spus, dar sunt doar vorbe goale atâta vreme cat nu a încercat si o justificare.

 5. Nu o câștige Ucraina. Daca era să câștige câștigă până acum.