G4Media.ro

Curtea de Apel Paris: Rammstein a „împrumutat în mod deliberat” elemente melodice…

Sursa foto: Facebook Rammstein

Curtea de Apel Paris: Rammstein a „împrumutat în mod deliberat” elemente melodice de la duo-ul NinjA Cyborg – VIDEO

Duo-ul francez NinjA Cyborg acuză din 2020 grupul german Rammstein că s-a folosit de piesa lor „Sunny Road” pentru a crea „Deutschland”, o piesă lansată câteva luni mai târziu. Potrivit Nouvel Obs, raportul de expertiză independentă comandat de Curtea de Apel din Paris a decis că Rammstein a „împrumutat în mod voluntar” elemente melodice. Cu alte cuvinte, plagiat, transmite News.ro.

„Suntem fericiţi că concluziile sunt atât de clare”, recunoaşte Marc Botté, membru al duo-ului, pentru cotidianul Le Parisien.

Acuzând Rammstein, NinjA Cybord ataca un nume greu al industriei muzicale, grupul german având aproape 12 milioane de ascultători pe lună pe Spotify. Dar, deşi Martin Antiphon şi Marc Botté au avut câştig de cauză, nu au fost întotdeauna susţinuţi de public.

În 2020, exact când începea această poveste nebună, s-au trezit acuzaţi de plagiat. „Eu sunt cel care a creat acel riff. Ştiam foarte bine că nu l-am plagiat. La început am crezut că este una dintre vechile lor melodii şi că am făcut acelaşi lucru din întâmplare”, a declarat Marc Botté pentru Le Nouvel Obs, susţinând că duo-ul său a fost în scurt timp „atacat violent” de fanii Rammstein. „A trebuit să ne răzbunăm!”.

Din fericire pentru NinjA Cyborg, aproape patru ani mai târziu, raportul de expertiză le dă dreptate, concluzionând că trupa de metal „a împrumutat în mod deliberat riff-ul şi alte elemente melodice” din piesa lor „Sunny Road”, lansată pentru prima dată în 2018. Piesa Rammstein datează din martie 2019. Raportul concluzionează, de asemenea, că „nicio întâlnire întâmplătoare nu poate fi luată în considerare din cauza prea multor asemănări şi că Rammstein a comis, fără îndoială, un plagiat”, relatează Le Parisien.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu cred asa ceva. Deci o curte franceza decide in favoarea unor francezi si in dauna unor germani. Socant.

  2. NinjA aia au pierdut deja un proces in 2021, acum un expert le-a dat dreptate, nicidecum Curtea de Apel. Audierile incep in 10 septembrie.
    Pana atunci, ascultati Godsmack – Good Day To Die, e mai veche decat ambele melodii (lansata in 2010) si e rifful e similar.