G4Media.ro

Curtea de Apel București a înregistrat dosarul CNSAS privind colaborarea lui Traian…

Curtea de Apel București a înregistrat dosarul CNSAS privind colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea

Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat miercuri dosarul în care CNSAS solicită instanţei stabilirea calităţii de colaborator al Securităţi în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti şi urmează să fie repartizat unui judecător.

Anterior, G4Media.ro a scris, citând surse din CNSAS, că nota de constatare prin care Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a găsit elemente noi privind posibila colaborare a lui Traian Băsescu, a primit marți aprobare din partea Colegiului Consiliului pentru a fi trimisă Curții de Apel București.

Informația a fost anunțată și de europarlamentarul ales al PNL, Rareș Bogdan, într-un interviu la DC News.

Traian Băsescu, în prezent senator PMP, a fost ales duminică europarlamentar pe lista aceluiași partid. Înainte de alegeri, el a semnat o declarație pe propria răspundere prin care a negat că ar fi fost colaborator al Securității ca poliție politică.

Pe 9 mai, CNSAS a transmis un comunicat de presă prin care a confirmat aprobarea unei note de constatare care conține elemente noi privind posibila colaborare a fostului președinte Traian Băsescu cu Securitatea comunistă.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”, a transmis CNSAS pe 9 mai.

În seara aceleiași zile, Antena 3 a susținut că Traian Băsescu ar fi avut un nume conspirativ cu care semna note la Securitate, acesta fiind Petrov. Așteptat de o echipă a Antenei 3 la ieșirea din sediul postului B1 TV, unde fusese la o emisiune, Traian Băsescu a negat că ar fi folosit un asemenea nume conspirativ. „Nu”, a fost răspunsul scurt al lui Traian Băsescu, la întrebarea reporterului.

Fostul președinte declarase anterior pentru G4Media.ro că își menține declarația din 2006, potrivit căreia nu a semnat nici un angajament cu Securitatea și nu a dat note informative.

CNSAS i-a eliberat până acum patru adeverințe lui Traian Băsescu potrivit cărora nu a colaborat cu Securitatea. Ultima astfel de adeverință a fost eliberată în februarie 2014, după ce Colegiul a analizat noi documente descoperite în arhivele instituţiei, documente ce nu fuseseră verificate până atunci.

Potrivit Adevărul, CNSAS a mai emis în 2002, 2004 şi 2006 decizii potrivit cărora Traian Băsescu nu a fost agent/ colaborator al Securităţii ca poliţie politică, decizia din 2006 fiind menţinută şi în 2009, ca urmare a verificărilor făcute cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

Citește și: SURSE Probleme în relația lui Traian Băsescu cu Securitatea. Au apărut elemente noi în dosarul de la CNSAS. Instituția a comunicat că s-a adresat instanței, indicând că e vorba de un parlamentar/ Băsescu: Nu am semnat angajament, nu am dat note informative

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Renunta la Lenuta, ba chiar ar fi bine sa faci in asa fel incat sa-i vedem si noi p-ta si poate vom incerca sa ne bagam coada, astfel incat sa se poata demonstra ca ai colaborat doar in calitate de spion…

    • Cat pe ce sa dau o comanda eronata esaloanelor inferioare de draci: nu am vrut sa spun ca ar fi fost vorba de spionaj, ci de rapoarte de activitate cu privire la celelalte ”puteri maritime comerciale”…

  2. NU SUNTETI SANATOSI LA CAP , DUPA CE VA FOLOSITI DE OAMENI LA GREU II ARUNCATI IN INCHISORI IAR PE PATACHINELE ALEA DE FEMEI DIN FAMILIA REGALA GERMANA DE HOHENZOLLERN DIN REPUBLICA ROMANIA , LE TINE-TI NUMAI IN PLIMBARI EXTERNE , MANCARE BUNA SI IMBRACAMINTE DE FIRMA , NU-I ASA CA CE E BUN PENTRU VOI E BUN SI PENTRU NOI , CU O DEOSEBIRE CA FAMILIA REGALA GERMANA ORI PLEACA LA EA ACASA ORI PLEACA LA INCHISOARE IN REPUBLICA ROMANIA ALATURI DE CEI DE CARE SE FOLOSESC !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.