G4Media.ro

Curtea de Apel a respins definitiv contestația celor 11 membri USR și…

Curtea de Apel a respins definitiv contestația celor 11 membri USR și a dispus înscrierea lui Dan Barna ca președinte în registrul partidelor politice

Curtea de Apel a respins, miercuri, acțiunea celor 11 membri USR care au contestat alegerea președintelui USR și a dispus înscrierea lui Dan Barna ca președinte în registrul partidelor politice, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Soluția Curții de Apel este definitivă, litigiul intern din USR este astfel închis. Informația are relevanță în ce privește depunerea listelor de semnături pentru candiații la alegerile europarlamentare, fiind neclar dacă ele ar fi trebuit semnate de fostul președinte Nicușor Dan sau de Barna. Termenul limită de depunere a listelor este 28 martie.

În ce privește participarea alianței USR – PLUS în alegeri, problema a fost tranșată vinerea trecută de Înalta Curte. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis vineri în favoarea Alianţei 2020 USR PLUS, după ce Biroul Electoral Central respinsese cu o zi înainte protocolul de constituire a alianței, motivul invocat fiind acela că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au, potrivit Registrului partidelor politice, calitatea de reprezentanţi ai USR şi, respectiv, PLUS.

În urma deciziei BEC, Nicușor Dan s-a reînscris joi seara în USR pentru a putea semna protocolul Alianței 2020, deoarece în Registrul partidelor el apare încă drept președinte al formațiunii. El a explicat că a făcut acest gest doar ca să poată semna în mod legal protocolul Alianței 2020 și că după ce instanța și Biroul Electoral Central va accepta asocierea dintre cele două partide, va demisiona din nou din USR.

Context. Susținătorii lui Nicușor Dan au contestat în instanță modul in care a fost ales președintele USR, Dan Barna și au cerut anularea hotărârii de numire a noului lider. Acțiunea civilă a fost depusă la Tribunalul București pe data de 24 noiembrie 2017, la o lună după Congresul USR din 28 octombrie.

Scandalul a izbucnit cu puțin înainte de Congres, când tabăra care i-a rămas fidelă lui Nicușor Dan l-a acuzat public pe Dan Barna că a manipulat procedura de desemnare a delegaților la Congres pentru a-și asigura victoria.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vae victis…Cine comanda instantele castiga din apel fara drept de recurs.

  2. După o amânare care putea duce la ratarea participării alianței la alegeri… după principiul mai bine mai târziu decât niciodată…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.