G4Media.ro

Curtea Constituțională a decis că numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE a…

Sursa Foto: Facebook/ Paul Stănescu

Curtea Constituțională a decis că numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE a fost neconstituțională / Fratele secretarului general al PSD a demisionat în urmă cu două săptămâni

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, miercuri, că a fost neconstituţională numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„În cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România, este neconstituţională”, se arată într-un comunicat al CCR.

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost propus de social-democraţi ca membru în Comitetul de reglementare al ANRE. El a demisionat însă pe 3 martie din această funcţie, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită „întreaga” implicare.

Deputatul USR Cristina Prună declara, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în plenul comun al Parlamentului, că ANRE a fost transformat „într-o afacere de familie” prin votarea fratelui lui Paul Stănescu ca membru în Comitetul de reglementare.

„Marea majoritate a acestui Parlament va face o mare greşeală astăzi prin votarea domnului Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de reglementare al ANRE. (…) Stimaţi colegi din PSD, ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general.

Va câştiga între 6.000 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă. Practic, Comitetul de reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică.

Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei. (…) Noi, USR, singurul partid care ne-am opus acestei numiri, vom ataca la CCR această numire”, spunea Prună.

Ea atrăgea atenţia că Alexandru Stănescu nici măcar nu a fost audiat în Parlament, fiind doar „un simulacru de dezbatere”. „Probabil de ruşine că se va face de râs nu l-aţi chemat în Parlament”, susţinea Cristina Prună. (Sursa: Agerpres)

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. No comment ?!!!

  • CUM, ciolacul, CEL CARE A LUAT SI BANII DE PE PIEPT CUM NE-A INFORMAT olga PEREMISTA, A SPUS CA E DREPTUL LOR !

 2. Decat tactorist mai bine PSD ist! E plina tara de ei, la fel ca in ultimii trei zeci de ani.

 3. Corect !

 4. Sa dea banii inapoi.

 5. Sigur , cine altcineva decat Dorneanu .

 6. Hai,ne lasati cu vrajelile astea comuniste ordinare? Daca mai era inca in functie la ANRE,era constitutionala numirea!

  • Perfect adevărat, nu i-a costat nimic de data asta să fie corecți. Putea să fie și Nuțu Cămătaru numit acolo, dacă era de la PSD oricum ar fi fost constituțional.

 7. de un penibil gretos cei de la CaCaRe
  astia sunt „curajosii” de dupa razboi
  vrajeala si bataie de joc pentru ROMANIA

  sunt tareeee curios care sunt justitficarile

  VOTATI USL-GRIVCO@TRADATORUL-IOANIS

 8. S-a scremut Curtea si-a iesit o decizie.

 9. Bravo USR!
  Singura formaţiune politică care se mai bate cu mafia ce ne conduce.
  Să nu-i slăbiti o clipă pe hoţi.

 10. USR, tineti-o baieti tot asa . Nici ucrainenilor nu le este usor, dar vor invinge pana la urma.