G4Media.ro

Curtea Constituţională a admis sesizările USR privind majorările salariale din sistemul public

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Curtea Constituţională a admis sesizările USR privind majorările salariale din sistemul public

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizările USR în legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Uniunea Salvaţi România a depus două sesizări la Curtea Constituţională care vizează proiectele de majorări de salarii din sistemul public trecute prin Parlament.

Principalele argumente de neconstituţionalitate invocate în sesizări sunt: lipsa fişei financiare, încălcarea principiului bicameralismului, încălcarea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor.

În proiectele de lege menţionate, iniţiatorii nu au indicat de unde vor fi luaţi banii, adică sursa de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce decurg din aplicarea noilor măsuri, susţinea USR.

Reprezentanţii acestui partid spuneau că încălcarea principiului bicameralismului a avut loc din cauză că parlamentarii puterii au venit la Camera Deputaţilor cu amendamente care nu au existat în forma de la Senat şi care au deturnat total scopul actului normativ aprobat, iar, în acest fel, Senatul nu s-a pronunţat pe aceste măsuri, iar rolul său a fost exclus din procesul de legiferare.

„Cea mai gravă încălcare a procedurilor parlamentare privind adoptarea proiectului Pl-x 21/2022 este că, la o săptămână după ce actul normativ a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, puterea a decis, sub pretextul existenţei unei aşa-zise erori materiale, modificarea legii prin introducerea în text a unei excepţii care prevede că se măresc şi indemnizaţiile tuturor demnitarilor. Or, Parlamentul, când a votat proiectul de lege, nu a aprobat aşa ceva”, arăta USR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. Daca tot scrieti stirea asta, nu explicati si ce inseamna a admite o sesizare? Ca cititorii ar putea intelege ca cei care au depus sesizarea au castig de cauza.

  • Cei de la USR chiar au avut castig de cauza acum, la voi la PSD-PNL nu vi s-a explicat treaba asta?
   S-au speriat PSD si PNL de scandal si au dat ordin slugilor lor din CCR sa respinga legea pe care tot ele o votasera!

  • Daca eugen care a scris comentariul este adevaratul lacheu uslist, inseamna ca s-a intors lumea cu fundul in sus. Dar nu cred ca e el, scrie exact pe dos față de cum ne-a obisnuit. Ramane cum am stabilit!

  • Pai, bre postacule dan, hai sa-ti explic, la CCR se ridica probleme de constitutionalitate (nu e o judecata), iar judecatorii CC verifica daca respectiva lege (articol din lege, etc) incalca Constitutia sau nu, iar decizia CCR este de ADMITERE a sesizarii de necontitutionalitate sau RESPINGERE a sesizarii. Evident ca or sa si argumenteze admiterea sau respingerea.

  • Mai Onea, da mataluta te-ai gandit ca poate acest Eugen n-are nicio legatura cu eugenul de care vorbesti (ala de-l stim toti de vreo 2 ani)? Zic si io…

  • Asta inseamna admiterea sesizarii, ca au castig de cauza. TU pe ce planeta traiesti? Sau esti unul din persoanele care comenteaza fara sa stie nimic?

  • Si CC al PCR face un prim pas … 😂😂😂

  • Pai asta am zis si eu, domnule Kafka. Ca nu cred ca e el, ca m-am gandit ca nu e el. Sa muste mâna care-l hraneste in asa hal?..

  • Bre,Anti USL,C.C. nu este judecător,este un verificator de legalitate a unor legi ,decizii,etc.,care sunt emise de diverse instituții ale statului ,să fie în conformitate cu constituția și legile țării,mai pe românește,că mulți prosti vin cu idei tâmpite pentru că nu știu nici ei nu stiu ce rol au acolo unde sunt și mulți prosti care votează la grămadă.

 2. Era clar, aceste mariri erau pentru a-si asigura loialitatea bugetarilor … urmeaza nemultumiri si greve. Faina treaba usele! :)))

 3. Toate salariile si pensiile din Romania sunt discutabile, mai putin cele din magistratura, prin voia CCR. Indiferent cum o duce Romania, alea sunt intangibile………hi, hi…….asta e justitie.

 4. Pensii speciale pentru politicieni murdari
  Mobilizare pentru furt
  PSD si PNL ne vor ingropa tara in datorii

 5. Aici tin cu usr ca sunt total împotriva bugetarilor a cumularzilor a pensionarilor speciali dar cum bugetarii sunt extrem de mulți vor urma proteste greve etc vin alegerile și bugetarii obțin ce vor.

  • Aici tii cu usr si restul vietii tale amare tii cu psd. Ia de-aici premiul pentru mare fraier de ordin I.

 6. Breaking News: CCR nu mai este vanduta rusilor.

 7. detaliu: e vorba doar de salariile celor din ministere si primarii. daca era vorba de parlamentari sau magistrati, o sucea CCR. fiti fara grija

 8. Orice creștere de pensie sau salariu se face pe împrumuturi pe care le plătim noi și copiii noștri. Nu e normal sa nu ne întrebe dacă suntem de acord cu împrumutul. Ne împrumutam ca sa primim noi câte 300 lei și pensionarii speciali câte 3000 și sa mai cumuleze și pensia specială cu un salariu de la stat.