G4Media.ro

Cum vrea Putin să „racoleze” votul anti-gay pentru a păcăli populația să…

sursa foto: Pixabay.com

Cum vrea Putin să „racoleze” votul anti-gay pentru a păcăli populația să voteze modificările constituționale care îi permit să rămână președinte până în 2036

O înregistrare video care denigrează cuplurile homosexuale lansează campania unui referendum care îi va permite președintelui rus să rămână la putere.

Videoclipul este grețos. Este opera serviciilor lui Evgheni Prigozhin, un apropiat al lui Vladimir Putin, cunoscut pentru finanțarea „uzinelor de troli” și trimiterea a sute de mercenari ruși în Siria și pe continentul african. Este un filmuleţ de un minut și jumătate ce vizează să încurajeze publicul să voteze pe 1 iulie în favoarea unei reforme constituționale dorite de președintele rus.

Scena are loc în viitor, în 2035, într-un orfelinat al cărui manager se pregătește să întâmpine un cuplu adoptiv. Femeia se adresează unui băiat de aproximativ 5 ani, care-și leagă şireturile la pantofi. „Petia, ești fericit să-ți vezi mama și tatăl?” Copilul dă din cap. Apoi, ea îl invită pe tată să se apropie. Acesta îl ia pe Petia de mână și îl duce afară. „Unde e mama?”, întreabă copilul. „Iat-o pe noua ta mamă”, răspunde tatăl. Un bărbat efeminat şi fardat coboară din mașină și îi oferă băiatului o rochie drept cadou. Petia este bulversat. Un angajat al orfelinatului scuipă pe pământ. „Nu îţi face griji, acum vei avea o familie completă”, continuă tatăl. Se aude o voce din off spunând: „Aceasta este Rusia pe care o alegi? Decide pentru viitorul țării. Votează pentru modificările Constituției!”.

Această secvență subtilă imaginează scenariul în care s-ar cufunda ţara dacă „nu-ul” va câștiga la următorul referendum. Pentru că, pentru a asigura succesul reformei sale constituționale menite să îi permită lui Putin să rămână la putere până în 2036, Kremlinul consideră că a găsit filonul potrivit: glorificarea valorilor tradiționale. Printre acestea, „credința în Dumnezeu”, „amintirea apărătorilor patriei”, „apărarea adevărului istoric”. Atâtea referințe gravate în legea fundamentală cărora li se adaugă acum căsătoria. Nu oricare, ci „uniunea dintre un bărbat şi o femeie”, „cea care creează condiții de educație demne pentru un copil dintr-o familie”. Așadar, nu se pune problema deschiderii ușii pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, un semn al perversiunii în ochii Moscovei.

O interdicție în linie dreaptă a pozițiilor apărate de Putin. Măsura sa emblematică? O lege adoptată în iunie 2013, care sancționează cu amenzi grele și pedepse cu închisoarea „propaganda pentru homosexualitate”. Un text care a devenit de atunci un instrument de represiune împotriva comunității gay.

Este adevărat. Putin se bazează pe sentimentul general. În Rusia, 80% din populație consideră că relațiile homosexuale sunt condamnabile. Ceea ce explică tăcerea Moscovei în fața persecuțiilor din Cecenia, o republică caucaziană, unde homosexualii au o viaţă de iad. Rețineri arbitrare, torturi cu electricitate, crime… Peste o sută de victime au fost înregistrate în ultimii doi ani.

Agenția Federală de Știri (FAN), cu sediul la Sankt-Petersburg și deținută de omul de afaceri Prigozhin, a considerat, așadar, de cuviință să difuzeze un astfel de clip (șters de YouTube). Și să relanseze astfel campania referendumului, întreruptă în aprilie din cauza epidemiei. Matematica este simplă: un vot anti-gay este mai probabil să mobilizeze electoratul decât un vot pentru președinte, a cărui popularitate nu a fost niciodată atât de scăzută de când a ajuns la putere.

În mod ironic, actorul Aleksandr Filimonenko, cel care o întruchipează în videoclip pe „noua mamă”, intenţionează să participe la scrutinul din 1 iulie. Dar el va vota „nu”…

Sursa: Le Point / Articol de Marc Nexon / Traducerea: Rodezia Costea (Rador)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. PSD Dragnea – votul pentru familia traditionala ? suna cunoscut celor ce s-au lasat prostiti? deja vu?

    • Corect. Sigur, s-a intamplat intr-un alt context – Dragnea a fost vazut de romani un fel de Ceusescu in devenire, iar romanii au oroare de astfel de personaje.

      Nu stiu cata toleranta si/sau acceptare a comunitatii gay exista intre romani, insa romanii nu s-au lasat pacaliti – refrendumul respectiv nu era despre „familia traditionala”. Si chiar daca ar fi fost, tot nu au considerat (rezultatul e clar) ca ar fi ceva care trebuie pedepsit cu legea in mana in mijlocul pietii.

      In general romanii sunt un popor mult mai echilibrat decat pare. Se manifesta zgomotos, insa nu au dovedit (in afara unor elemente mai mult sau mai putin izolate si aceia intr-un anumit context istoric) a fi violent.

      Cum credeti ca privesc romanii un film unde doua femei se saruta? 🙂

    • @un alt roman
      Da si nu. Era pe bune pentru „familia lu’ Dracnev”, dar era un test, ca sa vada daca le iese pentru viitor. Iata cum s-a pus problema in Rusia ca nu cumva sa se intample ceva „anti-popor”. Un indemn catre niste explicatii vagi: „Votează pentru modificările Constituției!”. Ce modificari? Alea care dau bine pentru tara , popor si partidul iubit.

      Haideti sa derulam la referendumul pentru familia lu’ Dracnev. Ce intrebare a fost? „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

      La fel de vag. Aceleasi intentii: un test ca sa poata vedea daca romanii sunt suficinet de prost ca sa voteze orice li se zice.

      Inca o dovada ca PSD primeste linie verde de la „patria mama”. Nu ca n-ar fi fost deja clar cu vizita lui DorMeanu in Rusia. Si sa nu uitam de Orlando, cel cu par de Gandalf. Care a avut escala prin Moscova. Pana si Citu a zis-o clar: „are imunitate diplomatică acordată de Moscova, nu plătește taxe statului român pentru că este guvernator al Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei și, mai mult, încalcă legea penală deoarece nu are voie să ocupe alte funcții remunerate cât timp este membru al Guvernului României.”

      Si nici macar nu sunt singurele semne. Vom avea nevoie de vreo 50-100 de ani ca sa „curatam” Romania de rusnacii astia. Am un singur regret legat de UE. Ca pentru tradare de tara nu se acorda pedeapsa suprema, ca in America. Sunt sigur ca multi dintre „stapanii nostri iubiti” desprinsi din PCR2 si FSN merita.

  2. Rusia e o dictatura, e logic sa manipuleze populatia, altfel n-ar mai fi dictatura

    • Rusului ii lipsesc fixatiile interioare pe care gandirea si vointa le-au creat in sufletul europeanului, incepand cu Evul Mediu. Rusul, in care a patruns adanc sangele mongol amestecat cu cel tatar, nu are nici idealism in sensul occidental. Funesta Russalca n-a trecut prin Evul Mediu, nici prin Renastere, pentru ca FR a aparut pe harta cu cca 300 de ani in urma. Rusul este un imperialist sovin incremenit in istoria lui falsa. Or, Farmazoana Rasista nu este stat european si n-a impartasit vreodata destinul Europei. N-a participat la Revolutia Franceza, iar spiritul oricarei reforme a trecu pe langa ea. Lumea rusului e lipsita de orice componenta sensibila, de orice intelegere pentru valori, pentru popoarele vecine. Daca nu esti ca ei sau cu ei, rusii iti dau cu tancul in cap. De aici si etichetele ”Jandarmul Europei”, ”Imperiul Raului”. Fatada democratiei este in FR o simpla fatada. Or, in Rusia au dominat dintotdeauana indivizi cruzi si psihopati. Iata de ce tarul liliPhuitin are orgoliul unui sef de trib din epoca de piatra.

    • Subscriu, cum face si media in vest!

  3. „Familia traditionala” ? Am mai vazut filmul asta in varianta romaneasca ! La noi scenaristul, regizorul si interpretul principal a castigat Zmeura de aur !

    PS. Acum insa se va juca in regie sovietica iar astia au traditie in cacialmale ! :))

  4. Nouă ne-a trecut glonţul pe lângă ureche cu valorile astea tradiţionale. Ruşilor le va trece pe lângă ureche şi se va înfinge adânc în emisfera stângă.

  5. Individul asta are creierul așa de dereglat că probabil se cred nemuritor, dacă speră că și în 2036 încă o să mai fie în viața.. .
    Mai cunoaștem noi unul care nu voia să plece ‘ca prostul ‘ din politică și din viața..😜😜😜

  6. Deci Putin i-a dat ideea asta idiotului de la Rahova.Logic

  7. Bravo rusia foarte bine elimina degradarea umana si nu o lasa sa creasca daca vor bulangeala sa mearga in ue ca acolo este bulangeala la moda si e ridicata si laudata si in biserica catolica de la vatican inpreuna cu pedofilia

    • În timp ce scrii, poți sa respiri? Ești un mârlan de moment ce amesteci homosexualitatea cu biserica catolica.

    • Nu ma deranjeaza atat atitudinea de ev mediu majoritara in Rusia. Sa le fie de bine, nu vine nimeni sa le impuna nimic. Ce ma scarbeste e legatura de cauzalitate care se face cu referendum-ul lui Putin. De parca NUMAI Putin poate impiedica viitorul ala.
      Bai nene, atata timp cat 90% din rusi se impotrivesc legalizarii relatiilor homosexuale, nu are cum sa se intample. Cu Putin sau fara Putin.
      Sunt chiar curios daca rusii bag botul. Romanii (chiar daca nu am avut mari sperante) au reusit sa faca diferenta intre propaganda politica si referendum-ul pentru familie. Au inteles ca politrucii se catara pe ORICE subiect cu priza mare la public, asa cum maestrul Orban de la vecini o face cu mare dibacie, jongland cu subiecte gen homosexualitate, imigratie, religie, superioritare nationala.

    • Pomohaci, Episcopul de Husi etc 🙂 Si astea sunt doar exemplele de homosexualitate din Biserica Ortodoxa Romana din ultimele luni. Imagineaza-ti de cati ani e plin BOR de pedofili si homosexuali si nu stie nimeni

  8. Bineinteles ca dictatorul de Putin face manevre dar foloseste un sentiment puternic inradacinat in orice societate.
    Stanga radicala ne da in cap de dimineata pana seara cu studii atunci cand sunt convenabile. Detest regimurile comuniste si /sau totalitare care ingradesc libertatile si drepturile individuale dar cu siguranta trebuie sa fie un echilibru intre ce vrea grupul si ce vrea individul.
    Faceti un studiu in Romania sa vedeti daca noi suntem de acord cu ideea de a lasa cuplurile homosexuale sa infieze copii.

  9. Solo Scriptura.Dumnezeu a condamnat Sodoma si Gomora din acest motiv: homosexualism!Restul sunt discutii pe marginea politicului.

    • Solo Scriptura ta spune ca oamenii se trag din Adam si Eva, care au avut 2 copii, baieti mai exact, pe Cain si Abel. Ma intreb cum s-a perpetuat mai departe specia umana. ha ?

    • Andrei asa cum dumnezeu tea creat si pe tine si nu tia scris numele in biblie tot asa dumnezeu a creat si alti oameni in vremea aia si nu lea scris numele in biblie

    • @Dan poate si-a schimbat si Dumnezeu parerea intre timp, ca mai nou n-a distrus nici un oras din cauza homosexualilor.

  10. Daca era in Romania, trebuia sa faca apel la „toleranta cu respectul familiei traditionale”.

  11. Ce facem cu Ciaikovsky tovarase Putin? Cam tarziu sa-l mai trimitem in Siberia sau sa-i facem vant de la balcon…

  12. la noi și în lumea emancipată se promovează exact pe dos: legalizarea casatoriilor LGBTQ+ va duce la pace și bunăînvoire, conducători corecți, dedicați slujirii cetățeanului (precum Barna) și rezolvarea majorității problemelor sociale. Să vedem atunci ce minorități mai găsim să le fericim. Cel mai probabil minore la borderl, cu acte în regulă.

  13. Lumea in care traim se lupta cu cele ce sunt firesti… in acest ritm, n-ar fi de mirare daca in viitor vor fi caprioare care vor vana si manca lupi. Caprioare pe invers.