G4Media.ro

Cum vor funcționa terasele în Centrul Vechi: spațiile vor fi compartimentate doar…

Cum vor funcționa terasele în Centrul Vechi: spațiile vor fi compartimentate doar pentru mese și scaune / Unde nu există trotuare, pot fi amenajate terase pe stradă, cu păstrarea unei zone pentru intervenții în caz de urgență

Începând cu 9 martie, în București, terasele se vor autoriza în 30 de zile, în loc de 90 de zile, modificările aduse de Consiliul General al Primăriei București Regulamentului de Organizare și Funcționare a Teraselor în zonele protejate și în perimetrul Centrului Istoric mai prevăd că trebuie să existe un culoar pentru intervenții de urgență de 4 metri, terasele putând fi amenajate inclusiv pe stradă, acolo unde nu există trotuare.

  • „Administrația străzilor a delimitat din oficiu spațiile ocupate de terase în Centrul Istoric, respectând culoarul pentru intervenții de urgență de 4 metri!
  • Spațiile vor fi compartimentate doar pentru mese și scaune.
  • Pe străzile fără trotuare, terasele amenajate trebuie să păstreze pe mijlocul străzii o zonă liberă, continuă, suficientă ca să permită intervențiile în caz de urgență”, a precizat marți organizația PNL București.

Antreprenorii vor depune documentația necesară autorizării la Departamentul de Urbanism.

Potrivit consilierului PNL Sebastian Busi, Regulamentul de organizare și funcționare a teraselor în zonele protejate și în perimetrul Centrului Istoric București permite acum lărgirea perimetrului de avizare – pe întreaga lungime a fațadei spațiului comercial deținut, cu posibilitatea amplasării de terase la imobilele învecinate.

Astfel, potrivit modificărilor, avizarea teraselor sezoniere se va face „pe lungimea fațadei spațiului commercial deținut, cu păstrarea unui culoar de acces/ evacuare din imobil. De asemenea se poate aviza amplasarea de terase la imobilele învecinate (stânga / dreapta sau vis-à-vis) cu condiția existenței acordului scris al proprietarului imobilului în cauză, fără a stânjeni eventualele activități desfășurate în imobil și fără a bloca accesul în / din imobil”.

sursa foto: Facebook/ Centrul Vechi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.