G4Media.ro

Cum și-a deconspirat Darius Vâlcov sursa protocolului secret dintre SRI și Parchetul…

Cum și-a deconspirat Darius Vâlcov sursa protocolului secret dintre SRI și Parchetul General

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a publicat pe 24 august un protocol clasificat ca secret, încheiat între SRI și Parchetul, dar n-a șters toate datele de identificare ale documentului. Ștampila cu numărul de înregistrare nu apare pe document, pentru a avea astfel proba locului de unde l-ar fi putut primi, însă Vâlcov nu a eliminat un indiciu: numărul exemplarului. O copie după protocol a fost trimisă către toate unitățile de parchet, iar pe exemplarul publicat de Vâlcov apare în continuare detaliul care îl poate face ușor de identificat: numărul 72, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, Parchetul General păstrează în acest fel evidența unităților de parchet unde a fost transmis fiecare exemplar.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a confirmat vineri că Parchetul General face verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

“Vă pot confirma doar că există o verificare în curs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, a declarat Augustin Lazăr la intrarea în CSM.

Afirmația lui Lazăr vine la o zi după ce G4Media.ro a scris că Parchetul General a făcut verificări la unitățile de parchet din Constanța, inclusiv la Parchetul Curții de Apel Constanța, de unde ar fi fost sustras protocolul secret SRI-PG din 2016, dat publicității de consilierul premierului, Darius Vâlcov. O echipă a Parchetului General a fost zilele trecute în control la Parchetul Curții de Apel Constanța, din seiful căruia ar fi dispărut protocolul. Verificările s-au făcut în dosarul sustragerii protocolului secret SRI-DNA.

Informația este cu atât mai relevantă, cu cât candidatul pentru șefia DNA propus de ministrul Justiției Tudorel Toader vine de la Constanța. Este vorba de adjunctul procurorului general al Parchetului Curții de apel Constanța, Adina Florea

Darius Vâlcov a publicat în urmă cu o săptămână pe Facebook următorul mesaj:

“Văd că se dezbate intens aşa-zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenţa protocoalelor şi domnul Hellvig, cel care “modernizează” Serviciul de Informaţii…. Eu vă propun să nu mergeţi după fentă! Ia să vedeţi ce mi-a lăsat mie cineva pe prag…azi dimineaţă! BOMBĂĂĂ!!!
P.S.: se poate că şi oamenii decenţi din interiorul sistemului să se fi saturat de aceste mizerii?! Mulţumesc, anonimule!
P.S.2: ne-au luat de proşti! Au făcut spectacol desecretizând protocolul din 2009 care era deja abrogat!”

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. sa vezi ce o mai fura asta la dus la jilava!

 2. sa ce o fura asta la dusuri la jilava… asa dupa fenta, cum ii place lui!

 3. Ce convenabil că pesediștii sunt proști, pe lângă distracția binemeritată, avem parte și de „mură-n gură” când vine vorba de vreo investigație…

 4. Sa vezi rasu curcilor, daca o va chema pe d-na la audieri cand iese de la interviu de la Csm…

 5. Daca Valcov nu a furat exemplarul Protocolului din Cabinetul Procuraritei (si e putin probabil sa se fi intamplat una ca asta), inseamna ca i-a fost dat de o persoana care avea acces la el. In cazul acesta nu putea fi vorba decat de grefiera sefa, de secretara sau de Procurarita.
  Toate aceste trei persoane insa ar fi trebuit sa cunoasca semnificatia nr. inscris olograf pe prima pagina a Protocolului si ar fi trebuit sa-si inchipuie ca va fi floare la ureche pt procurori sa descopere locul de unde a plecat in lume documentul !

  PS. Cu alte cuvinte, traiasca prostia celor care au vrut sa faca rau ! 😉

  • Bravo Susu!

  • Eu am alt deranj… Astfel de tactici nu ar trebui sa fie facute publice, ci tinute secrete ca sa nu „repare” greseala data viitoare.
   Numai in anime-uri isi declara aia vraja sau combo-ul pe care o vor folosi inainte sa o foloseasca. Si in 50% din cazuri si-o iau grav 🙂

 6. Beria este mic copil pe langa Codlea-Dumbrava @COMPANY.Traiasca cozile de topor.Varza la securitate, nema contracte, tehnologie, piata de desfacere …cica suntem in prime 5 agentii de Securitate..MI5, MI6,CIA, FBI, DST, FSB, MOSSAD etc SRI pe unde se afla..la performanta–transfrontaliera, economica etc.

 7. Să vezi ”distracție” cu bocete și vaiete la proști …
  Îmi aduc aminte de o poveste cum niște naționalități conlocuitoare au furat niște bidoane pline cu vopsea albă. Bineînțeles, lucrătura a fost înfăptuită noaptea, tuciurii crezând că au săvârșit furtul perfect. Asta până dimineața, când polițiștii nu au avut altceva de făcut doar de a merge după picăturile de vopsea rămase în urma PSDiștilor în devenire care au uitat să închidă capacul unui bidon cu vopsea …
  Ce târâturi … și unii și alții.

 8. Daca poate cineva sa-mi spuna dece haita de la A3 a sarit ca arsa impotriva propunerii lui Tudorel privind noua sefa de la DNA. Cel putin in prima zi, cand i-am urmarit, loveau tare in Tudorel pentru ca a facut acea propunere. Sa fie o manipulare atat de bine realizata incat nici eu sa nu-mi dau seama de asta?

 9. Eu atat astept: sa-l abroge cineva mai repede pe impostorul asta de Valcov.

 10. Ce nu înțeleg (și poate că niște domni mă pot lămuri) este până la urmă ce este ilegal în aceste protocoale? A face protocoale între instituții de stat este absolut normal – clarifici sarcinile comune și ce face fiecare. Și încă ceva – nu știu dacă Poliția avea în dotare tehnologie de monitorizare audio-video-telefonie, asta era apanajul Securității și ulterior a trecut la SRI (plus serviciile secrete militare care au participat la spionaj politic într-o afacere de acum câțiva ani, în favoarea, binențeles a Partidului Stat GIO-PCR-PSD).
  Deci în lipsa posibilităților tehnice, era normal ca SRI să furnizeze aceste posibilități/capacități tehnice instituțiilor aferente- Poliție și Procuratură; sau PSD nu dorește descoperirea infractorilor, ci ”abrogarea” acestora (aka absolvirea lor de vină)….