G4Media.ro

Cum prezintă presa oficială din Belarus răpirea jurnalistului opozant: ”Am salvat Europa”

Cum prezintă presa oficială din Belarus răpirea jurnalistului opozant: ”Am salvat Europa”

În timp ce întreaga lume își manifestă indignarea și îngrijorarea pentru soarta jurnalistului Roman Protasevici, arestat la Minsk după ce oamenii lui Aleksandr Lukașenko au deturnat duminică avionul în care acesta se afla, avion care efectua o cursă între două țări membre ale UE, agenția oficială de știri BelTA prezintă acest act de terorism instituțional ca și cum Aleksandr Lukașenko ar fi salvat întreaga lume, care acum, nerecunoscătoare, ”încearcă să submineze fundamentele statului nostru”, transmite RFI.

Iată mai jos doar câteva din știrile publicate de Agenția oficială de știri a regimului Lukașenko în ultimele zile

”Belarus a salvat Europa! Aleksandr Lukașenko a ordonat ca avionul să aterizeze la Minsk (!) În astfel de situații cea mai importantă este siguranța oamenilor (…) Belarus nu este nicidecum una din acele țări care refuză să-și ofere ajutorul la nevoie, spre deosebire de vecinii săi din Vest (!) În prezent specialiștii noștri efectuează cercetări amănunțite pentru găsirea bombei”, scria agenția citată în ziua arestării.

A doua zi, fără să amintească nimic despre rezultatul acestor ”cercetări”, aceeași agenție îl citează pe purtătorul de cuvânt al Președinției Ruse, Dimitri Peskov cu următoarea afirmație: ”În cazul avionului Rynair Belarus a acționat în conformitate cu TOATE prevederile legislației internaționale”.

Într-o altă știre oficială este citat ministrul de externe, Vladimir Makei, care spune, textual: ”Belarus este gata să invite experți internaționali care să analizeze probele în cazul avionului Rynair care a aterizat la Minsk. Suntem gata să întreprindem o investigație transparentă (…) dar ei (occidentalii – n.r.) au început deja să facă sute de acuzații nefondate la adresa noastră și chiar amenințări. Acest lucru este inacceptabil pentru noi”.

Ieri agenția oficială de stat scria, citându-l pe ”Președintele Comitetului pentru Securitate Națională”, Ivan Tertel:

”În ciuda presiunilor fără precedent la care este supusă, țara noastră trăiește și muncește ca întotdeauna. Informațiile obținute de serviciile noastre secrete arată că eforturile externe pentru a submina fundațiile statului nostru se concentrează pe mai multe sectoare ale economiei naționale și pe mai multe categorii sociale: elevi, studenți, personal medical, specialiști IT etc. Sute de milioane de dolari au fost alocate în acest scop. Vor face tot ce e posibil (nu se specifică cine – n.r.) pentru a încuraja și dezlănțui proteste de masă împotriva statului nostru. Vor face tot ce pot pentru a alimenta tensiunile și conflictele”.

sursa: RFI

sursa foto: kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. presa din belarus e buna de stand comedy, dar cam aiurea cand stii ca viata multor oameni e curmata / amenintata de un dictator debil, doar pentru ca nu sunt de acord cu tatucul sef

  2. noroc cu el ca nu stiu ce ne faceam! muream de foame si de griji. mare noroc ca ne pazeste marele scula-pe-bascula. ce sa mai, i-as face o statuie. sau si mai bine l-as transforma pe el intr-o statuie, ca poate scapam de el.

  3. În orice regim pseudo-democratic, primează butaforia, lipsa simțului măsurii, lipsa simțului critic, căutarea și inventarea dușmanilor. Orice eroare este negată, sinceritatea este interzisă iar bătaia fizică este ridicată la rang de obligație/artă. Un primitivism atavic a rămas agățat prin unele societăți contemporane. Nimeni dintre cei care le admiră așa, de pe margine, nu și-ar dori să trăiască de fapt acolo.

  4. este incredibil cat tupeu poate avea un dictator, un individ care are 2 optiuni: mentinerea la puutere prin orice mijloc posibil, teroare, furt, cu arma in mana, orice sau a doua optiune, fuga .. absolut totul sau absolut nimic .. ce optiune credeti ca alege?