G4Media.ro

Cum motivează Jandarmeria Argeș ridicarea protestatarilor anti-Dragnea de la Topoloveni: Au participat…

Cum motivează Jandarmeria Argeș ridicarea protestatarilor anti-Dragnea de la Topoloveni: Au participat la o adunare publică nedeclarată și au refuzat să părăsească zona / ”Vor fi sancționați contravențional”

Jandarmeria Argeș susține vineri, într-un comunicat de presă, că i-a ridicat și dus la Poliție pe toți cei zece protestatari anti-Dragnea de la Topoloveni pentru că au participat la o adunare publică nedeclarată și au refuzat să părăsească zona la solicitarea jandarmilor.

Mai mult, Jandarmeria a anunțat că toți protestatarii vor fi sancționați contravențional.

Comunicatul de presă al Jandarmeriei Argeș:

 • Astăzi, în timpul desfășurării unei (sic!) eveniment organizat de primăria orașului Topoloveni la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea identității șu luarea măsurilor legale.
 • Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor.

Protestatarii care manifestau vineri la Topoloveni împotriva PSD, în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea în localitate, au fost cu toții ridicați de jandarmi, băgați în dube și duși la poliție.

Nu mai puțin de zece protestatari au fost ridicați de jandarmi pentru simplul motiv că manifestau pașnic împotriva lui Liviu Dragnea.

Oamenii au fost luați pe sus în momentul în care au afișat un banner pe care scria ”Țara n-a votat hoția!!! Voi nu sunteți România!”.

Printre cei ridicați de jandarmi se numără și un corespondent al Rezistența TV. El i-a întrebat pe jandarmi de ce pun mâna pe el, iar unul dintre aceștia i-a răspuns: ”De-al dracu”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

32 comentarii

 1. ”De-al dracu” = „Pentru ca putem!”

 2. dati-i in judecata. astia incalca legea.
  dragnetti si-a tras garda personala pe banii prostimii.

  • Garda pretoriană a lui Draknea, după vorbele lor!

  • Garda pretoriană a borfașilor!
   Jandarmeria apară hoția!!
   Rușine, au făcut de rușine haina militară ( de fapt ăștia nu sunt militari, asta presupune onoare; sunt doar gărzi de corp ale interlopilor)

  • Pai asta este marea problema, ca n-au incalcat-o! 🙁

   Ia zi tu, ce articol din ce lege au incalcat?!?
   Daca nu stii, iti zic eu, care sunt de aceeasi parere contrara cu a ta 😆 : chiar ICCJ le da dreptate, ca asa se interpreteaza legea 60/1991. Vezi sentinta din dosarul nr.1811/1/2018, respectiv Decizia ICCJ nr.19 din 15 octombrie 2018.

   Asta e prima lege care trebuie modificata cand s-o schimba puterea: L60/1991!

   [Daca e vreun jurist pe receptie, rugaminte: unde pot citi si eu motivarea deciziei ICCJ? Multumesc]

  • Jandarmii zic de legea 60/1991(care intradevar sustine ca adunarile publice trebuie declarate – discutabil daca si cele spontane, care prin esenta lor nu pot fi declarate cu 3 zile inainte si tin de dreptul la cuvant garantat prin constitutie), dar probabil nu au citit decat primele randuri deoarece articolul 3 mentioneaza:
   „Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale…”

  • Jandragneria mananca kkt cu gura plina, cei zece protestatari nu au participat la o adunare publica nedeclarata, pentru ca acolo se desfasura o adunare publica declarata, respectiv mitingul psd. Ei la aceasta adunare declarata au participat, insa aveau o opinie contrara celorlalti, fapt care nu contravine niciunei legi din tara asta, intai si intai Constitutiei, care garanteaza dreptul la libertatea de opinie. Pe ideea ca ei ar fi participat la o adunare NEDECLARATA, adica ilegala, li s-a cerut sa plece, si cum au refuzat, au fost luati cu duba. Javrelor, azi avem AMR 8, si maine AMR 7.

 3. Și VOI veți fi DESFIINȚAȚI!!!
  NESIMȚIȚILOR, sunteți plătiți din banii noștri, nu din banii șterpeliți de Draknea!
  Cât ne-a costat toată „distracția” din pelerinajul lui Dragnea? Cât se cheltuie la fiecare vizita a porkarului ???
  Vă vom cere socoteală pt cheltuielile făcute! Dacă știe că e hulit, de ce mai insista sa faca mizeriile astea de mitinguri și vizite??? Ce câștigă, toată lumea știe cine e , ce ii mai trebuie vizite?
  Cei abuzați ar trebui sa va dea în judecată la CEDO și CJUE! Despăgubirile sa le dați în ani de pușcărie, nu sa plătim tot noi bani!

 4. Ce inseamna asta ? sunt pe spatiul public, de ce sa paraseasca zona ?!? Asta-i culmea, ajunge psd-ul sa ne spuna pe unde putem merge si pe unde nu ?!

 5. Nu inteleg de ce nu apar vajnicii aparatori ai drepturilor omului: Nicolicea, Tudorel, Iordache, Serban Nicolaie, cu o ordonanta de urgenta pentru a reglementa situatia asta. Nu poti contrapune unui protest o lege contrara constitutiei. Libertatea de a contesta si protesta sunt consfintite de constitutie. Mai marii juristi ai puterii apara doar drepturile infractorilor. Drepturile cetatenilor joaca rol de hartie igienica pentru distinsii lideri.

 6. deci am sa fac la mine acasa o chestie privata si chem jandarmii sa ma pazeasca zona .. se poate?

  • Ar fi interesant de aflat cine cheama sau de ce vine atat de multa jandarmerie la mitingurile PSD-ului. La javrele astealalte de PNL-isti nu vin atatia. Le solicita PSD prezenta, protectia? Protectia fata de proprii manifestanti, ca doar pe aia ii declara? Sau, un caz concret : vine Malin la Constanta cu initiativa 300 parlamentari hop si o duba de jandarmi. Ulterior vine Locala si ii goneste pe Malin, nea Ene si dl Coman pe motiv ca mica intrunire nu a fost aprobata de catelusul Fagadau. Dar daca pe site-ul primariei figura ca respinsa cererea de unde au stiut jandarmii sa vina? Clar ca urmaresc viorile 1 ale protestelor pe toate canalele posibile. Cine a ordonat deplasarea echipajului de jandarmerie si sub ce pretext?

 7. Veniti si arestati Bucurestiul! Toata lumea participa la o adunare publica nedeclarata. Si pe trotuare si in trafic. Si arestati-va si pe voi, ca stati mai mult de 10 la un loc.

 8. Cea mai buna meserie,
  Este la jandarmerie!
  Creier daca nu aveai,
  Imediat te angajai!
  Scoala multa nu se cere
  Prost sa fii, sa ai putere!
  Oamenii sa ii lovesti, sa-i umilesti,
  Pentru asta n-o patesti.
  Apărați de infractori
  Calcati legea deseori!
  Jandarmeria
  Apara hoția!

 9. Rușine rușine rușine jandarmeriei !!!!!!

 10. Gardieni publici in slujba penalilor….rusine javrelor.

 11. Jandarmeria trebuie desfiintata.

 12. Deci, din ce-am înțeles eu:
  Un grup de vreo 10 oameni erau adunați într-un loc public, unii purtând și ceva afișe. Nu scandau, nu făceau zgomot, doar stăteau și vorbeau între ei. Apare jandarmeria care le cere să părăsească imediat locul, deoarece… „pentru că putem” și pentru că se anunța vizita unui potentat al vremii. Oamenii refuză, deoarece sunt într-un loc public și nu încalcă vreo lege.
  jandarmii îi acuză de manifestații, îi suie la dubă și-i duc la sediul Poliției locale, unde îi țin, „pentru verificări” (!!!), până când vizita potentatului se termină, apoi îi eliberează, amenințându-i că vor fi amendați dacă nu-și bagă mințile în cap…

  Dacă era vorba doar de o legitimare, de ce a fost nevoie să fie băgați în dube și duși departe? Legitimarea nu se putea face pe loc, sau jandarmii nu cunosc procedura? Iar ținerea lor în secția de poliție sună tare mult a sechestrare.

  Orice judecător CINSTIT va anula orice sancțiune dictată de acești slujbași ai potentatului, pentru că e clar că manevra a fost de intimidare pe față, fără niciun fundament legal.
  Iar slujbașii ar trebui amendați penal, pentru sechestrare, de la trupetele care-a împins oamenii în dubă până la cel mai mare gradat care a dat ordinul.

 13. “Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis luni un recurs în interesul legii şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară:
  – în pieţe
  – pe căile publice sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat
  transmite Agerpres”

  • Indiferent de ce a decis ICCJ, legea prevede: Articolul 3
   Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale

  • Situatia sta cam asa: Jandarmeria a zis asa „Respectivii incalca legea 69/1991, asa ca ii conduc la sectie, unde Politia va lua masurile”. Nu pare nimic ilegal in asta, avand in vedere ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi mai jos) a zis ca respectivii incalca legea respectiva.

   Parchetul General a facut in 2018 un Recurs In Interesul Legii privind amenzile date manifestatiilor neautorizate (pentru ca unii judecatori anulau amenzile, altii le mentineau), Augustin Lazar a sustinut ca trebuie interpretat cum ca manifestarile publice trebuie declarate inainte, indiferent unde se desfasoara, iar ICCJ a fost de acord cu Parchetul.

   Daca ai rabdare, citeste pozitia lui Augustin Lazar aici: http://www.mpublic.ro/ro/content/ril-civil-din-data-de-220820182 . Si la sfarsit sa-mi zici daca esti de acord cu pozitia lui…

   Apoi citeste si decizia ICCJ [motivarea n-o am] : ” Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 prima teză din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu referire la dispoziţiile art. 26 alin. (1) lit. a) şi d) din aceeaşi lege, există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice (drum public, parte carosabilă şi trotuar) sau în alte locuri prevăzute de art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991, situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.
   Aici: https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000316950
   Cum ti se pare?

   Nasol, dar asta e situatia…

  • Cred de asta au băgat-o pe aia cu “vizita privată”, atunci.
   Au scos contextul cu “vizita oficială” și s-a aflat in vizita privată intr-o instituție publica. Au făcut pentru a constitui elementele unei infracțiuni

 14. La Galați de ce nu i-au băgat în dube pe protestatari? Pentru că erau foarte mulți, ar fi ieșit cu scandal.

 15. Jandarmeria Arges are in componenta rahati cu uniforma . In institutiile onorabile ale statului roman au ajuns secaturi si obedienti ai unei guvernari de rahat . Izolati social secaturile si capusele . Nu le vindeti si nu cumparati nimic de la ei . Nu le vorbiti . Intoarceti-le spatele cind ii vedeti . Mai ales cind sint in timpul liber cu familia .

  Oamenii demni din jandarmerie atunci cind sint pusi sa execute ordine de acest fel isi dau demisia . Cei care sint lingai si stiu ca nu isi pot cistiga piinea altfel ramin acolo si executa .

 16. Jandarmeria trebuie curatata de obedientii fara coloana vertebrala, poate in urmatoarea legislatura. Oare astia stiu ca NOI ii platim? Sunt si prea tineri ca sa isi dea seama ca ajung mai rau decat slujbasii lui Ceausescu.

 17. Jandarmeria =garda personală a porkarului teleormanean! Abuz de putere și încălcarea dreptului constituțional de a protesta! CEDO cred că nu ar aproba acțiunea mizerabila a jandarmeriei asupra unor cetățeni care protestează pașnic!

 18. Până la coadă, totul s-a terminat cu bine…. Și nu trebuie să incitam la violență frați români!
  Țin să vă readuc aminte că „PSD ul pentru om este că albina pentru pom!”, așa că nu va mai văitați că niște hahalele!
  Ciocul mic și joc de glezne! Mergeți la vot voi și neamul românesc și gândiți cu, capul nu-l țineți să nu vă plouă în gât! Psd ești tu, ciuma roșie????!!!

 19. Nu merge sa dau stare la articol. Rămâne blocat pe addthis.com și contacting Facebook.
  La fel și notificările pe PC apare notificarea dar daca dau click nu deschide browser tab.

 20. Rusine jandarmeria care apara hotia