G4Media.ro

Cum inventează PSD un subiect inexistent: anunță că se opune tentativei PNL…

Cum inventează PSD un subiect inexistent: anunță că se opune tentativei PNL de a crește vârsta de pensionare, deși PNL nu a anunțat această intenție

PSD anunță miercuri, într-un comunicat de presă, că ”se va opune oricărei tentative a Guvernului PNL de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani” și descrie propunerea premierului Orban ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de ani drept ”un dar otrăvit”.

”Declarațiile recente ale reprezentanților PNL arată că această măsură este avută în vedere de Guvern, chiar dacă nu s-a luat „încă” o astfel de decizie și nu s-a discutat „deocamdată” un astfel de proiect”, arată PSD în comunicatul citat.

Nici PNL, nici guvernul și nici premierul Ludovic Orban nu au enunțat posibilitatea creșterii vârstei de pensionare, un subiect extrem de sensibil oriunde în lume. Recent, guvernele din Franța și Rusia s-au confruntat cu proteste masive din cauza intenției de a propune creșterea vârstei de pensionare.

De altfel, Ludovic Orban a catalogat marți zvonurile despre aceast subiect drept „fake news marca unei anumite părţi”.

”În anumite domenii cum sunt Educaţie, Cultură, Sănătate sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zicem până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă. Vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor cum este cazul Educaţiei să se reia din an în an dacă vrea directorul şcolii pe ochi frumoşi să-l mai lase un an să vină să predea. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi pe ce perioadă, dacă vrea să se pensioneze la 69 să se pensioneze la 69”, a spus marți Ludovic Orban.

Foto: (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nu sunt de acord pt prelungirea vârstei de pensionare nici dacă vibe din proprie inițiativa; cei in vârsta sa facă loc celor tineri care vin cu o perspectiva noua și modernă pe educație. Si-au câștigat pensia deci sa se ducă acasă sa se bucure de restul vieții. România nu are profesorat de excelenta la nivelul vestului deci reciclatul in rândul profesorilor vârstnici e necesar. Tinerii au nevoie de servici și elevii au nevoie de cadre didactice cu mentalități actualizate.

  • @Jules, sa înteleg ca te-ai fi angajat profesor la Cuca Macaii, dar n-ai avut loc din cauza unui pensionar?
   E coada de profesori buni la nagajare? Sau n-ai vazut ultimele rezultate la examenul de definitivat?
   Si nu-i asa ca profesorul care pregateste lotul national de matematica e cam batrâior?
   Apropo de reciclat: am vrut si eu sa urmez un curs de perfectionare (sunt cadru didactic universitar), dar n-am gasit. Initiezi unul, sa capat si eu o mentalitate actualizata?

  • Complet de accord cu un urs. Sunt pozitii unde oameni tineri nu mai aplica, asa ca e complet rezonabil pentru unii sa continue.
   Pe de alta parte, despre PSD: strategia lor de opozitie e frica: PNL adduce austeritate, taie pensii, taie salarii, taie bugete, etc.

 2. PSD, acest Gigi contra al politicii romanesti, mereu murdar, hot, si mincinos.

 3. Vorba aia dupa 55 nu mai dai randament…..

  • PSDiştii nici înainte de 55.

 4. Nu este fake news … chiar voi in articol aveti citata afirmatia lui Orban de marire a varstei de pensionare pentru fosilele din invatamant
  Si ca sa punem lucrurile la punct
  1. isistemul Universitar este plin de fosile de 50ani+ care au sunt total depasite si singurul lor scop este sa-si scoata bani din diferite aranjamente (seventa din filmul Profu in care profesorul universitare recunoaste ca nu a scris el articolul ci I-a pus pe asistenti (ca de asta sunt asistentii si lectorii) este cat se poate de adevarata
  2 sistemul preuniversitare este plin la fel de profesori de 50ani+ care nu mai au rabdare, nu mai intelege tehnologia si abuzeaza destul de des verbal (uneori chiar fizic) copiii
  Asa ca oricat de bine intentionat ar fi PNL …varsta de pensionare nu trebuie urcata in invatamant .. .eventual coborata pana se curate sistemul.

  • Lumea nu e alcatuita dor din profesori. Ei au dat un exemplu, insa e un exemplu prost. Mult mai bune exemple sunt in IT, inginerie.

 5. “Mutarea” liberalilor este alta si, de fapt, vizeaza cumulul pensiei cu salariul “la stat”…
  Cum? Simplu: alegi cand vrei sa te pensonezi (dupa 65). Dar daca te-ai pensionat “la alegere” esti bun pensionat!

  Smecheria folosita pe scara larga azi este: te pensionezi (eventual pe caz de boala, dar o boala de-aia mai usurica) si apoi , tzup, te angajezi din nou… ca nou!

  Asta e trucul incurajat de pesedisti, acesti ciumati ai politicii: mincinosi patologici, fatarnici fara rusine, hoti din nastere!

 6. De fapt, se zvoneste pe surse ca PNL vrea sa creasca varsta de pensionare, dar pentru pensionabilii speciali nu pentru sistemul public!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.