G4Media.ro

Cum încearcă englezii să redeschidă școlile de la 1 iunie fără să…

Cum încearcă englezii să redeschidă școlile de la 1 iunie fără să riște un al doilea val al epidemiei Covid-19

Analiza ratei de transmitere a virusului, dar și apelurile telefonice la sistemul dedicat urgențelor medicale și agregarea datelor de localizare Google și Facebook sunt folosite de guvernul britanic în deciziile pe care le ia pentru a preveni un al doilea val al pandemiei, după pașii de relaxare făcuți în prezent, scrie The Guardian. Unul dintre elementele de bază ale relaxării este redeschiderea școlilor, pregătită în Anglia de la 1 iunie.

Sursa citată explică și sursa principalelor dificultăți în decizia politică a autorităților de la Londra: după declanșarea epidemiei, au fost luate foarte multe măsuri într-o perioadă foarte scurtă, de la distanțarea fizică la închiderea școlilor, fapt pentru care e greu de stabilit ce impact a avut fiecare dintre acestea și care sunt riscurile relaxării pentru fiecare dintre aceste măsuri.

De aceea, experții analizează în prezent date din toate sursele disponibile, pentru a vedea în ce condiții s-ar face simțită o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.