G4Media.ro

Cum fentează carantina unii dintre cei confirmați cu COVID-19 și pun în…

Cum fentează carantina unii dintre cei confirmați cu COVID-19 și pun în pericol sănătatea celor din jur: Nu se prezintă la medic pentru a primi decizie de carantină sau izolare / Prefectul de Dâmbovița: Avem nevoie de o lege care să-i sancționeze

Prefectul de Dâmbovița, Aurelian Popa, a declarat, miercuri, pentru G4Media.ro, că este nevoie de o lege care să sancționeze persoanele testate pozitiv cu COVID-19 și care nu se prezintă la medic pentru ca direcția de sănătate publică să dea decizia de izolare sau carantină, pentru că în acest moment nu există reglementări legale care să le constrângă în vreun fel. Prefectul spune că sunt multe astfel de cazuri în județ, care sunt focare pentru toți cei din jur.

„Sunt multe analize pe care le-am făcut și sunt multe lucruri care depind de cetățean. Sunt persoane testate pozitiv și care nu vin la medicul infecționist pentru a fi evaluate și pentru ca direcția de sănătate publică să dea decizia de izolare sau carantinare la domiciliu. Vin la medic abia când starea de sănătate li se înrăutățește. Între timp, ei infectează familia și alte persoane”, a declarat prefectul.

Aurelian Popa a spus că nu există personal suficient pentru ca angajații direcției de sănătate publică să caute aceste persoane și să le determine să se prezinte la medic, iar poliția nu poate fi implicată în această acțiune.

Prin legea 136 (privind carantina, n.red.), poliția locală este implicată numai după ce există o decizie a direcției de sănătate publică, pe baza evaluării medicului infecționist, pentru a verifica dacă persoanele respective respectă măsura izolării la domiciliu. Dar cel care nu are nicio decizie este un focar pentru foarte mulți din jur. Este nevoie de un act cu putere de lege pentru ca aceste persoane să poată fi sancționate dacă au un test pozitiv și nu se prezintă la medic”, a declarat prefectul pentru G4Media.ro.

Întrebat dacă a avut discuții cu primarii din județ pentru a încerca să îi convingă pe cei care nu se prezintă la medic să facă acest lucru, prefectul a precizat că primarii sunt în campanie electorală și foarte mulți, când sunt avertizați că localitatea lor înregistrează tot mai multe cazuri de coronavirus și se apropie de pragul de la care poate fi carantinată, spun că are ceva cu ei.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Jandarmii dau amenda doar pe baza indicatiilor din casca din capul lor… legea permite
  problema e impertinenta… daca cei cu bani o au atunci si cei fara pot deveni eroi

 2. Educatie, respect, grija fata de ceilalti vs egoism.

 3. Asta e un exemplu clasic despre cum atunci cand incerci sa controlezi cu metode cat mai restrictive si abuzive – risti sa pierzi de fapt orice control.
  Nu e nici o surpriza ca oamenii nu se prezinta la medicul infectionist atunci cand stiu a prezentarea la medic nu inseamna tratament, ci internare fortata si riscul de a iesi mai rau decat intrii.
  Si daca o sa dea lege ca persoanele pozitive ce nu se prezinta la medic, sa fie sanctionate, persoanele pur si simplu nu o sa se mai testeze.
  Poate inteleg ceva si adeptii impunerii controlului prin forta si teroare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.