G4Media.ro

Cum evită Cătălin Cîrstoiu un răspuns clar la întrebarea ”cine v-a propus…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cum evită Cătălin Cîrstoiu un răspuns clar la întrebarea ”cine v-a propus să candidați din partea PSD-PNL”?  ”Eu o percep ca fiind în egală măsură a ambilor lideri” / Ce rol a avut președintele Iohannis?

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu a reușit să lămurească, într-o discuție cu G4Media.ro, cine anume i-a propus să candideze la primăria București, insistând că ”percepția sa” este o propunere a ambilor lideri. În ciuda insistențelor, Cîrstoiu nu a indicat pe nimeni ca fiind autorul propunerii de a candida și a spus doar că a avut loc ”o discuție în trei” cu câteva zile înainte de evenimentul de lansare, care a avut loc miercuri.

Cîrstoiu a mai spus că-i cunoaște pe Nicolae Ciucă și pe Marcel Ciolacu, cu care a avut ”mai multe discuții de-a lungul timpului” despre probleme legate de spitalul Universitar.

Întrebat din partea cui a venit propunerea, Cîrstoiu a răspus: ”Din partea celor doi președiniți”.

Două surse politice au declarat pentru G4Media.ro că propunerea ar fi venit pe linia Cotroceni, sugerată de președintele Klaus Iohannis, însă Cătălin Cîrstoiu respinge categoric această variantă.

”Exclus. Nu este adevărat. Nu am avut nicio discuție legată de candidatură, nici una, jur. Nici nu cred că era rolul domnului președinte să desemneze. Nu a fost nici un fel de discuție. În ultimele luni nu am mai avut discuții. Ultima discuție a fost la un eveniment public. Bună ziua, domnule președinte, bună ziua, domnule doctor. Cum merg proiectele la universitar. Asta a fost tot”, a declarat Cîrstoiu pentru G4Media.ro.

Potrivit unor surse politice, propunerea a venit din partea liberalilor, care ar fi început să-l măsoare în sondaje încă de la sfârșitul anului trecut. Cele două partide au ajuns la varianta unui independent, în condițiile în care liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar fi căutat să blocheze candidatura Gabrielei Firea la primăria Capitalei, ea fiind susținută de PSD București, filiala pe care o conduce.

PNL București l-a votat pe Sebastian Burduja, dar acesta nu a reușit să obțină susținerea PSD pentru a fi candidat comun.

Coaliția ar fi testat  în total cinci potențiali independenți. Pe lângă medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului Universitar, ar mai fi fost măsurați în sondaje arhitectul Tiberiu Florescu, fostul fotbalist Ionuț Lupescu, și pe oamenii de faceri Dan Ostahie (Altex) și Dan Șucu (Mobexpert).

Publicitate electorală

Citește și

Cine l-a scos din joben pe Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Capitalei / De ce Piedone și Firea n-au ajuns candidații PSD-PNL

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nenea acesta seamana cu cineva, asa un pic cu Basescu, parca i-am vazut impreuna pe undeva! O sa fie si el un Catu, folosit si aruncat la caseria partidelor eterne la conducere sa imparta banii bucurestenilor!