G4Media.ro

Cum a atras Primăria din Sânmartin fonduri europene de 20 de milioane…

Cum a atras Primăria din Sânmartin fonduri europene de 20 de milioane de euro – a creat un departament de 4 oameni doar pentru accesarea banilor europeni

Cristian Laza, primarul comunei cu cele mai multe fonduri europene accesate din România, afirmă că, imediat după ce a câștigat mandatul, a creat un departament specializat pentru atragerea acestor fonduri, unde lucrează patru oameni, de multe ori „zi-lumină”.

„Încă de la începutul preluării funcției de primar, am conștientizat faptul că fondurile europene vor fi singura soluție pentru dezvoltarea comunei noastre. În acest sens, am înființat un departament de fonduri europene. Am patru colegi care se ocupă doar de acest aspect, o fac foarte bine și rezultatele nu au așteptat să apară”, a spus primarul comunei Sânmartin din Bihor, în cadrul dezbaterii „Jurnal de primar. Cum poți moderniza o comună cu fonduri europene”, organizată de Sierra Quadrant.

Este „un efort suplimentar” iar acești oameni „de multe ori, lucrează zi-lumină, dar asta este situația, ne bucurăm când aceste investiții sunt realizate în comunitățile noastre, ori, fără muncă, este imposibil să realizăm ceva de consistență și de durată”, a explicat primarul comunei care a atras fonduri europene în valoare de peste 20 de milioane de euro.

Cristian Laza a precizat că nu este de acord cu acei primari care spun, atunci când lucrezi cu fonduri europene: „Domnule, este mult mai greu”.

„Eu nu aș împărtăși această idee, pentru că nimeni nu îți dă 10 milioane de euro de exemplu doar că ești tu frumos şi deștept. Trebuie să demonstrezi eligibilitatea proiectului, să fie un proiect viabil, să îndeplinești condițiile cerute în ghidul de finanțare. În acest sens, consider că este o muncă, dar este o normalitate, pentru asta suntem aici”, a arătat acesta.

„Sunt bani care, efectiv, îţi vin. Sigur, este o monitorizare mult mai atentă, dar normală şi decentă, din punctul meu de vedere”, a mai spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. dragilor

    acum ca ma cunoaste intreg Bucurestiul ..

    chiar nu exista nici o Fata Singura ..

    care sa mearga la mare cu Cortul .. ???

  2. Hopaaaaa, ce cuvinte capitaliste frate, tare urite romanilor, nu? Auzi tu: monitorizare, decent, normal, consistenta, efort suplimentar, zi-lumina etc. Unde-i romanul mandru, al nost’, unde-i? Ca sa revenim; ce zic primarii mandrii din codrii Vlasiei (Moldova nu se pune)? P.S. Chapeau bas, primare, tot respectul tie si comunei tale!!

  3. In spiritul jurnalismului de altadata (cel adevarat), era interesant sa stim mai mulre despre primar – studii, competente, apartenenta politica etc. O scurta biografie…