G4Media.ro

Cum a ajuns un primar giurgiuvean să acuze de abuz un observator…

Cum a ajuns un primar giurgiuvean să acuze de abuz un observator care fusese lovit în fața secției de vot

Primarul comunei giurgiuvene Ghimpați s-a plâns că un observator l-ar fi împiedicat să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai. Realitatea este însă alta: primarul a încercat de mai multe ori pe parcusul zilei să intre în secția de vot, fapt interzis de lege, iar observatorul a depus plângere la Poliție pentru agresiune.

Publicațiile Jurnal Giurgiuvean și Antifakenews.ro au publicat duminică, în ziua votului, articole în care susțineau că primarului Constantin Cărăpănceanu i-ar fi fost restricționat accesul la vot. Cele două publicații au preluat exclusiv declarația primarului, care susținea că un observator al unui ONG a refuzat l-ar fi împiedicat să voteze.

Constantin Cărăpănceanu a declarat, pentru Jurnal giurgiuvean, că „Nu am fost lăsat să votez la secția unde figurez pe lista electorală permanentă, și nu de către vreun membru al comisiei, ci de un observator al unui ONG (…) Spunea că nu am ce căuta în secția de votare, că aduc oamenii, că influențez votul etc. S-au luat măsuri, a fost scos în afara secției de votare, unde, de asemenea, a continuat să provoace scandal, a incitat câțiva cetățeni de etnie romă, a început să filmeze…În final, mi-am exercitat dreptul la vot, fără alte incidente. Acum, la secțiile de votare din comună este liniște, oamenii vin, votează…”, declara primarul comunei Ghimpați pentru Jurnal Giurgiuvean.

Observatorul incriminat de primarul comunei este un fotograf acreditat de organizația Funky Citizens. El a explicat pentru G4Media.ro că nu l-a împiedicat nici un moment pe primar să voteze, ci doar a chestionat vizitele sale repetate în secția de vot, deși legea le interzice primarilor să influențeze procesul electoral.

”Nu l-am împiedicat nici un moment, dar am spus că nu e legal să vină permanent la secție”, a declarat pentru G4Media.ro observatorul Funky Citizens. El a dorit să-și păstreze anonimatul.

Mai mult, observatorul a declarat că a fost agresat de un tânăr din comună la indicația primarului. ”Primarul m-a observat pe mine și pe alți observatori că îi filmam când erau lângă secția de vot și i-a indicat unui tânăr, venit cu căruța, persoana mea. Tânărul m-a lovit cu pumnul în bărbie după ce a fost incitat de primar. În jurul orei 10:35 s-a produs agresiunea, după ce primarul mi-a reproșat că vreau să filmez”, a declarat observatorul.

Mihaela Lungu, observator la vot, a confirmat declarațiile acestuia. ”A fost o atmosferă extrem de ostilă. Primarul a venit la noi și ne-a reproșat că filmăm. Tânărul i-a tras colegului meu un pumn, iar alți cetățeni incitați de primar au venit către noi. Norocul nostru a fost că un echipaj de poliție era pe uliță și nu ne-au făcut nimic”, a declarat Mihaela Lungu pentru G4Media.ro.

”Am fost martor la plângerea de la Poliție, am stat circa o oră la poliție. Chiar în curtea sediului poliției am fost amenințată de o doamnă, care s-a liniști doar după intervenția unui polițist”, a mai declarat Mihaela Lungu.

Foto: Primarul din Ghimpați (centru) și tânărul acuzat de agresiune (stânga)

Articol publicat în cadrul unui proiect comun G4Media.ro – IPP#StopDezinformare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Luati i averea la puricat si toate contractele facute de primarie.O sa vedeti ce strangator este prostu’!

 2. Bomba secolului!

 3. La Plopsoru, jud. Giurgiu, primarul dadea tarcoale sectiei. Totusi fata de cazul descris e o diferenta – omul nostru era civilizat si nu intra propriu-zis in sectie, iar dupa ce i s-a atras atentia ca nu are voie nici sa stea in zona, a plecat.

  • Parca el nu stia ca nu are voie. Mergea la intimidare.
   Iar daca nu stia nici acest „amanunt” …

 4. Și cum de nu are dosar penal babuinul primar?
  Poliția, vă faceți că plouă?
  Iar tânărul sclav care s-a grăbit să execute ordinul primarului, că o slugă, e încă în libertate?
  Psd-ul cocalarilor, abia aștept următoarele alegeri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.