G4Media.ro

Cuba denunţă un atac ”terorist” cu cocteiluri Molotov la Ambasada din Paris…

Cuba denunţă un atac ”terorist” cu cocteiluri Molotov la Ambasada din Paris şi acuză SUA pentru incident

Cuba a denunţat un atac ”terorist”, cu cocteiluri Molotov, la Ambasada sa din Paris, şi a acuzat Statele Unite de faptul că se fac vinovate de acest incident, relatează AFP, citată de Agerpres.

Pompieri francezi au anunţat că două dispozitive incendiare au fost aruncate către sediul misiunii dplomatice cubaneze, situat în arondismentul al XV-lea al Parisului, care a suferit pagube minore.

Ei au precizat că au fost alertaţi cu privire la atac un pic după miezul nopţii şi că ”cele două dispozitive, care au cauzat pagube minore, au fost stinse înainte sosirea” pompierilor.

Incidentul nu a fost revendicat imediat.

Ministerul cubanez de Externe acuză faptul că în atacul, care a avut loc duminică, la ora locală 23.45 (luni, 0,45, ora României), s-au folosit trei cocteiluri Molotov care au pornit un incendiu, stins de către funcţionari de la misiune.

”Denunţăm un atac terorist cu cocteiluri Molotov împotriva ambasadei noastre la Paris @EmbaCubaFrancia”, şi-a exprimat indignarea, într-un mesajpostat pe Twitter, ministrul cubanez de Externe Bruno Rodríguez.

”Eu consider Guvernul american responsabil de aceste campanii neîncetate împotriva ţării noastre, care încurajează aceste comportamente, şi de apeluri la violenţă, în deplinăimpunitate, de pe teritoriul său”, a adăugat el.

Manifstanţi în favoarea şi împotriva Guvernului cubanez au fost organizate în weekend şi luni în diverse capitale, cu ocazia Zilei Naţionale cubaneze, la 26 iulie, la două săptămâni după manifestaţii antivernamentale fără precedent care au zguduit insula comunistă.

Aceste manifestaţii istorice s-au soldat cu un mort şi zeci de răniţi şi au condus la sute de arestări.

Aproximativ 20 de ţări – inclusiv Brazilia, Columbia şi Ecuador – au susţinut un apel prin care secretarul de Stat american Antony Blinken îndeamnă uvernulcubanez ”să respecte drepturile şi libertăţile garantate legal poporului cubanez” şi ”să elibereze deţinuţii” arestaţi la 11 iulie, la aceste manifestaţii.

”Declaraţiile lui Binken sunt susţinute de o mână de ţări, asupra cărora s-au exercitat presiuni pentru a se conforma dictatelor sale”, a denunţat, în alt mesaj postat pe Twitter, ministrul cubanez de Externe Bruno Rodríguez.

”#Cuba are susţinerea a 184 de naţiuni, care cer #EliminaElBloqueo”, subliniază el, referindu-se la sancţiunile impuse de către Statele Unite insulei comuniste.

Sursa Foto: then24.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.