G4Media.ro

CSM a respins propunerea Inspecției Judiciare de a o sancționa pe Kovesi…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

CSM a respins propunerea Inspecției Judiciare de a o sancționa pe Kovesi pentru refuzul de a merge la comisia parlamentară de anchetă a prezidențialelor din 2009

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi în urma refuzului acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, transmite Agerpres. Decizia a fost luată cu scorul 3-2, potrivit surselor G4Media.ro.

Decizia CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pe 18 aprilie, Inspecţia Judiciară (IJ) anunţa că a exercitat, pentru a treia oară, o acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi pentru că a încălcat dispoziţiile deciziei Curţii Constituţionale prin refuzul de a se prezenta la comisia care verifica organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Inspecţia Judiciară a acuzat-o pe Kovesi că a avut “manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi ş) din Legea nr. 303/2004”.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

A fost cea de-a treia cerere de sancţionare a lui Kovesi cerută de Inspecţia Judiciară, instituţie condusă de Lucian Netejoru. Până acum, CSM nu a sancţionat-o pe fosta şefă a DNA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. ”Nu uitati:
    I’ll be back…!”

  2. Încă o dată dovada clară a calității de acoliți și vasali ai celor de la fmmIJ față de gruparea infracțională fmmpsdalde care conduce țara. Sa se aleagă praful de ei.

  3. Bietii de ei, cei de la Inspectia Judiciara!
    Ce puteau sa faca ei in fata cererilor imperioase facute seara de seara de Haita de manipulatori mercenari de la A3?
    Sa nu se mai indoiasda nimeni ca Puterea pesedista se conduce in mare masura dupa ceea ce cere Haita A3.

    • Stai liniștit,
      Netejoru a facut-o din plăcere,
      nu a avut nevoie de indicatii de la alți lingai, cam la fel cum s-a autosesizat si la sefa icj.

  4. Era și normal ca slugile de la CSM ale lui Kovesi sa nu o sancționeze!

  5. Urmeaza dosare grele pentru milka…asta era apa de ploaie…

  6. Ooooo dar ce concluzie s-a tras legat de CSM! Sa inteleg ca e o problema ca nu a fost sanctionata Kovesi de colegi, dar era absolut in regula sa fie sanctionata de ,,slugile,, psdiste!?
    Interesanta logica sincer!
    Acum ca sa nu mai fiu persiflata de baieti, cum ca as fi mimoza Americii o sa fac urarea asa pe fata; ,,muepsd,,! :-))

    • BRAVO, ANA !

      PS. Cat ii priveste pe @Pudila, @Morjan si @Asistat, nu poti avea pretentii ca ei sa aiba vreun strop de logica, atata timp cat cei trei folosesc cu randul neuronul primiti dela PSD.

      PPS. Unde mai pui ca este achizitionat de la second hand ! 😉

  7. Dacă era sancționată se creea un precedent foarte periculos. Adică : ori de cite ori au chef Nicolicea, Iordache,Dragnea, Manda …(cei de la putere) sau cei din Opoziție (când vor veni la putere) să ,,cheme” un judecator sau procuror ,la nu știu ce comisie, să dea ,,explicații”, acesta trebuia să se execute, altfel risca sa fie sancționat. O aberație girată de CCR ! Am inebunit cu toți ! Asta este independența judecătorului și a procurorului !?