G4Media.ro

Crucea Roșie Română inaugurează „Centrul de Promovare a Sănătății” în București, dedicat…

Sursa foto: Crucea Roșie Română

Crucea Roșie Română inaugurează „Centrul de Promovare a Sănătății” în București, dedicat cetățenillor ucraineni / Pacienții vor putea beneficia de consiliere și acces la servicii medicale gratuite

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a inaugurat vineri „Centrul de Promovare a Sănătății” în București, un proiect dedicat cetățenilor ucraineni, prin care aceștia vor putea beneficia de consiliere și acces la servicii medicale gratuite.

Una dintre cele mai mari provocări semnalate de cetățenii ucraineni refugiați în România este accesul la serviciile de sănătate. Mai ales atunci când apar primele simptome ale unei boli, blocajul lingvistic și lipsa unui medic de familie, fac foarte dificil accesul cetățenilor ucraineni la serviciile medicale.

«Centrul de Promovare a Sănătății» va oferi refugiaților ucraineni acces gratuit la medici specialiști din diverse arii: pediatrie, cardiologie, medicină generală, diabetologie, oftalmologie, stomatologie, dar vor beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, EKG, ecografie abdominală și consiliere psihologică pentru adulți și copii.

În urma acestor consultații, se vor elibera rapoarte medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice. Pentru comunicarea cu pacienții, la fiecare specializare, medicii vor avea alături traducători de limba ucraineană sau rusă”, se arată într-un comunicat emis de Crucea Roșie Română.

“Centrul de Promovare a Sănătății” va funcționa sub formă de centru fix pentru o perioadă de 4 luni, după care se va transforma într-o caravană mobilă de sănătate ce se va deplasa în mai multe județe din țară, mai spune Crucea Roșie.â

Programarea pacienților se va face la numerele de telefon  0747 278 486 sau 0748 185 714  în limba română, rusă, ucraineană sau engleză, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Redăm mai jos comunicatul integral:

„Societatea Națională de Cruce Roșie din România, după nouă luni de la escaladarea conflictului din Ucraina, continuă să-și intensifice efortul pentru a veni în întâmpinarea nevoilor umanitare ale cetățenilor care au fugit din calea războiului. Cu sprjinul financiar al Crucii Roșii din Franța, Crucea Roșie Română inaugurează în București “Centrul de Promovare a Sănătății”, un proiect prin care cetățenii ucraineni vor beneficia de consiliere și acces la servicii medicale gratuite.

Una dintre cele mai mari provocări semnalate de cetățenii ucraineni refugiați în România este accesul la serviciile de sănătate. Mai ales atunci când apar primele simptome ale unei boli, blocajul lingvistic și lipsa unui medic de familie, fac foarte dificil accesul cetățenilor ucraineni la serviciile medicale. “Centrul de Promovare a Sănătății’’ va oferi refugiaților ucraineni acces gratuit la medici specialiști din diverse arii: pediatrie, cardiologie, medicină generală, diabetologie, oftalmologie, stomatologie, dar vor beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, EKG, ecografie abdominală și consiliere psihologică pentru adulți și copii. În urma acestor consultații, se vor elibera rapoarte medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice. Pentru comunicarea cu pacienții, la fiecare specializare, medicii vor avea alături traducători de limba ucraineană sau rusă.

“Centrul de Promovare a Sănătății’’ va funcționa sub formă de centru fix pentru o perioadă de 4 luni, după care se va transforma într-o caravană mobilă de sănătate ce se va deplasa în mai multe județe din țară. Caravana de Sănătate va oferi servicii medicale gratuite în cinci regiuni din România, selectate în funcție de dinamica migrației cetățenilor ucraineni din zonă, dar și de nevoile populației locale.

Caravana de sănătate este un proiect de amploare, pe care îl demarăm într-o primă etapă în București, dar pe care îl vom continua anul viitor în mai multe zone ale țării. Vom acoperi atât zona urbană cât și zona rurală și ne vom adresa atât cetățenilor ucraineni, cât și românilor din aceste zone. Suntem recunoscători partenerilor noștri, Crucea Roșie Franceză care susțin financiar acest proiect atât de necesar persoanelor cu acces dificil la serviciile de sănătate. Dorim să dăruim oamenilor încredere, speranță și informații utile care să le ușureze acomodarea în România, a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roșii Române.

În contextul conflictului din Ucraina, Crucea Roșie Română trebuie să poată răspunde nevoilor refugiaților ucraineni, fără a deservi populația românească, care suferă de asemenea de lipsa accesului la servicii medicale. Acesta este motivul pentru care Crucea Roșie Franceză s-a alăturat proiectului Centrului de Promovare a Sănătății din București, precum și Caravanei Sănătății, un dispozitiv capabil să aducă un serviciu medical de proximitate tuturor celor care au nevoie de el. Această acțiune comună este, de asemenea, un simbol al relației de prietenie dintre cele două

Societăți de Cruce Roșie și al principiilor umanitare care ne inspiră.“, a declarat Arnaud de Coupigny, șeful delegației Crucii Roșii Franceze în România.

„Centrul de Promovare a Sănătății’’ din București are punctul fix în str. Avrig nr. 63 și pune la dispoziția beneficiarilor săi un spațiu prietenos și ușor accesibil unde se vor întâlni cu medici, asistenți medicali de specialitate, consilieri și voluntari pregătiți să le ofere servicii socio-medicale și să îi ajute în soluționarea diferitelor probleme din acest domeniu. ‘’Niciun beneficiar care va ajunge la noi nu va pleca fără a înțelege care sunt pașii următori pentru rezolvarea problemelor lor de sănătate. Uneori este dificil și pentru noi, cetățenii acestei țări să înțelegem ce acte sunt necesare sau unde trebuie să mergem când avem o problemă mai complicată. Încercăm să fim pentru cetățenii ucraineni un ghid de orientare în acest sistem medical., a declarat Raluca Buzea, manager proiect, Crucea Roșie Română.

Programarea pacienților se va face la numerele de telefon  0747 278 486 sau 0748 185 714  în limba română, rusă, ucraineană sau engleză, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00″.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Traiasca aifoanele si samsungurile cumparate din donatii!

    • Asa e , restul activitatilor voluntarilor nu conteaza. Conteaza ca doar cativa smeceri de acolo si-au luat telefoane .

  2. crucea rosie nu a dat doi bani pe romani niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.