G4Media.ro

Cros pentru toate vârstele şi alte activităţi sportive, sâmbătă, în Parcul Drumul…

sursa foto: Pexels

Cros pentru toate vârstele şi alte activităţi sportive, sâmbătă, în Parcul Drumul Taberei. Participarea e gratuită

Primăria Sectorului 6 organizează, sâmbătă, în Parcul Drumul Taberei, un festival de sport în aer liber care include crosul Camp Run 6, cu participare gratuită. La cros s-au înscris deja sute de bucureşteni de toate vârstele, informează un comunicat al autorităţii locale, preluat de Agerpres.

Activităţile sportive se vor desfăşura tot parcursul zilei – jocuri în echipă, clase de aerobic şi demonstraţii ale unor sportivi consacraţi.

Startul evenimentului se va da la ora 8,20 dimineaţa, cu încălzirea pentru cros. De la ora 9,00 vor alerga adulţii şi adolescenţii (până în 12 ani), de la 11,30 copiii de 4-7 ani, iar de la ora 12,00 copiii de 7-12 ani.

Organizatorii au impus o limită de participanţi – maximum 250 de adulţi şi 150 de copii – având în vedere că se aleargă pe alei de parc şi nu pe bulevarde spaţioase.

„Până joi, 26 mai, toate locurile la toate categoriile de vârstă au fost ocupate. Aşadar, 400 de oameni se vor întrece sâmbătă dimineaţa, în alergare”, precizează un comunicat de presă al organizatorilor.

Traseul are 8,6 km şi este marcat, pe aleile parcului, cu bandă, precum şi cu săgeţi de îndrumare şi semne de interzis. Adulţii aleargă şase ture a câte 1,44 km, copiii de 7-12 ani aleargă două ture a câte 350 de metri, iar preşcolarii o singură tură de 350 m.

Pe traseu, există puncte de hidratare, de unde alergătorii îşi pot lua gratuit apă şi fructe. La final, cei clasaţi pe primele trei locuri din fiecare categorie de vârstă vor primi medalii şi premii constând în cărţi.

Pe parcursul întregii zile, în parc, sunt organizate jocuri de rugby, judo, box, karate, baschet, tenis de masă, skate, scrimă, aerobic şi jocuri pentru copii. De asemenea, vor fi organizate partide de şah între orele 11,00 şi 13,00.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, va fi prezent la eveniment şi va juca baschet cu bucureştenii, de la ora 12,00.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui festival de sport în aer liber este de a încuraja locuitorii comunităţii să menţină un stil de viaţă sănătos.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter