G4Media.ro

Croația: Guvernul anunță că va cumpăra sistemul francez de apărare aeriană Mistral…

Sursa foto: President.gov.ua

Croația: Guvernul anunță că va cumpăra sistemul francez de apărare aeriană Mistral pentru 72 de milioane de euro

Guvernul Croaţiei a anunţat vineri că va cumpăra sistemul francez de apărare aeriană Mistral pentru 72 de milioane de euro (75,84 milioane de dolari) ca parte a eforturilor membrilor NATO de a-şi moderniza forţele aeriene, relatează Agerpres.

Decizia survine în urma achiziţionării anul trecut a 12 avioane de luptă franceze Dassault Rafale în cadrul unui acord în valoare de 999 de milioane de euro pentru a înlocui escadrila Croaţiei de avioane MiG-21 de fabricaţie rusă care datează din perioada fostei Iugoslavii, dintre care doar câteva sunt încă operaţionale.

„Circumstanţele survenite odată cu agresiunea rusă asupra Ucrainei şi prăbuşirea unei drone în Zagreb au arătat că este important şi necesar să se ajusteze priorităţile şi planurile pentru echiparea armatei croate”, a afirmat ministrul Apărării, Mario Banozic, fără a preciza când va fi încheiat acordul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Poate invata si „diplomatii” nostrii cum se face treaba in Europa
    Croatia btw e si in Euro de la 1 ianuarie.
    Noi nu putem pana nu se retrage Isarelu

    • Croatia a intrat in UE in 2013, cu 5 ani dupa Romania. De la 1 ianuarie 2023, Croatia va fi al 20-lea stat care adopta moneda euro si devine si membru Schengen. L-ati auzit pe premierul lor vorbind in PE? Dar pe gangavul nostru de premier care citeste in limba lui cu sincope? Ati vazut clipul Croatiei de promovare pt Schenghen? Noi-nimic. In schimb, uselisti v-a aruncat capul lui Motoc. Austria! Si s-a bulucit toata suflarea romaneasca cu topoare si furci, de parca Austria avea vreo obligatie fata de cetateni romani, si nu Iohannis si Guvernul lui.

  2. Croația a dat darul, gaze și contracte.