G4Media.ro

Critici dure pentru guvernul maghiar de la guvernatorul Băncii Centrale de la…

sursa foto: Pixabay

Critici dure pentru guvernul maghiar de la guvernatorul Băncii Centrale de la Budapesta: A cincea cea mai vulnerabilă țară din lume

Guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei, György Matolcsy, a exprimat critici dure la adresa politicii economice a guvernului, luni dimineață, în cadrul ședinței comisiei economice a parlamentului, transmite publicația Telex.hu. Mai mulți reprezentanți ai comisiei au confirmat cele spuse pentru Telex.

Parlamentarul Bence Tordai a declarat că președintele băncii centrale a spus, printre altele, că „Ungaria se află într-o situație de cvasi-criză”, „a patra-cincea cea mai vulnerabilă țară din lume”, „al patrulea cel mai slab nivel de productivitate din UE”.

Potrivit postării lui Tordai, Matolcsy a mai spus că Ungaria „are al doilea cel mai mare pachet de deficite gemene după România; inflația va fi cea mai mare anul viitor, 15-18%”. Matolcsy a mai spus că inflația nu are drept cauze sancțiunile UE sau războiul pentru că a crescut din vara anului 2021 din cauza creșterii prețurilor la energie.

Guvernatorul băncii centrale a vorbit și despre faptul că Ungaria este în dificultate în multe privințe din cauza propriilor decizii. Armonia dintre politica băncii centrale și cea a guvernului s-a stricat.

Matolcsy a spus că „strategia guvernului de gestionare a crizei este incorectă”, „plafoanele de preț cauzează un surplus inflaționist de 3-4%, ele trebuie eliminate imediat”, „Ungaria este singura țară care consumă mai multă benzină și motorină decât înainte de criza energetică”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu se poate ! Copii rromi din Romania care se declara maghiari, în ținutul secuiesc, numai încasează bursa de ”maghiar„ mai au puțin și intră în grevă pentru că nu și-au primit ”bursa” !

  2. Party is over, b0.zgor.z 😎

  3. Cand banca centrala avertizeaza si ei batman, batman!
    Curios ca ei spun despre noi ca stam prost, nu stiu ca noi suntem tigrii Europei? 🤣🤣🤣