G4Media.ro

Criticată pentru numărul mic de vaccinuri cumpărate, Comisia Europeană propune achiziționarea a…

Criticată pentru numărul mic de vaccinuri cumpărate, Comisia Europeană propune achiziționarea a încă 300 de milioane de doze de la BioNTech-Pfizer

Comisia Europeană a propus azi statelor membre să cumpere în numele acestora încă 200 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid produs de BioNTech-Pfizer, cu opțiunea de cumpărare a încă 100 de milioane de doze, potrivit unui comunicat al executivului european.

Propunerea Comisiei vine pe fondul criticilor din mai multe state membre legate de numărul mic de doze cumpărate până acum. Germania a fost nevoită să facă o achiziție pe cont propriu din cauză că numărul vaccinurilor cumpărate de Bruxelles era prea mic.

Comisia a cumpărat până acum 300 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid produs de BioNTech – Pfizer și a semnat un contract pentru 160 milioane de doze de vaccin Moderna.

Deşi UE a semnat acorduri de furnizare cu mai multe companii care urmează să îi furnizeze aproape două milioane de doze, doar vaccinul Pfizer-BioNTech și cel produs de Modern au fost aprobate până acum de Autoritatea europeană de reglementare din domeniul medicamentelor.

(Foto: Ursula von der Leyen / Comisia Europeană)

În curs de actualizare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Milioane.
    Corectați titlul până nu apar trolii

  2. Pe Citu si Iohannis ii doare la basca de sanatatea romanilor…

  3. De la nasha mare din Berleymont, inca 300 milioanee! Vreau si eu 100000 EURO! Promit sa reciclez compostul, sa renunt la masina pe benzina si sa respect climaaa!!

  4. Ășita mănâncă căcat dor nu se vaccinează nimeni ,în Germania umblă poliția cu potavoce prin localități să nu se vaccineaze populația!

  5. Mîncați căcat că nu se vaccinează nimeni nimeni în Germania umblă poliția cu porta voce prin localități să nu se vaccinează nimeni!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.