G4Media.ro

Criticat în propria tabără, președintele Joe Biden crește la 62.500 numărul refugiaților…

Criticat în propria tabără, președintele Joe Biden crește la 62.500 numărul refugiaților admiși anul acesta în SUA

Preşedintele american Joe Biden a decis luni, în cele din urmă, să crească de la 15.000 la 62.500 numărul de refugiaţi admişi în Statele Unite pentru anul în curs, după amânări care i-au adus critici puternice în propria tabără, informează AFP, citată de Agerpres.

„Astăzi modific pragul anual de admitere pentru refugiaţi în Statele Unite la 62.500”, a anunţat într-un comunicat liderul de la Casa Albă.

Pentru anul viitor, Joe Biden a stabilit un prag de 125.000 de refugiaţi, subliniind în acelaşi timp că această ţintă, ca şi cea din anul curent, ar fi dificil de atins ca urmare a necesităţii „reconstruirii” programului de admitere a refugiaţilor.

„Lucrăm din greu pentru a repara daunele din ultimii patru ani”, a afirmat preşedintele Biden.

Decizia preşedintelui Biden, la jumătatea lunii aprilie, de a menţine temporar plafonul celor 15.000 de refugiaţi, ţintă stabilită de fostul preşedinte Donald Trump, a provocat nemulţumiri în cadrul Partidului Democrat din care face parte.

Preşedintele democrat al Comisiei pentru afaceri externe din Senat, Bob Menendez, a criticat această cifră pe care a calificat-o drept „teribil de scăzută”.

Deputata Alexandria Ocasio-Cortez, figură proeminentă a aripii stângi din partid, a denunţat, la rândul ei, o alegere „absolut inacceptabilă”.

„Biden a promis să primească imigranţi şi oamenii l-au votat pe baza acestei promisiuni. Menţinerea politicilor xenofobe şi rasiste ale administraţiei Trump „este pur şi simplu greşită”, a scris Ocasio-Cortez pe Twitter.

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Să fie primiți. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Să nu uităm că toți ăia vor fi cel puțin ingineri, medici și informaticieni.

 2. Adio murica, tara v a devenii socialisto-progesista. Urmeaza 25-30ani de dominare albastra. In urmatorii 10 ani aoc o sa candideze pt presedentie ca prea are multi simps 👽

 3. America e o ţară construită de imigranţi, care are nevoie de ei pentru economie, deci să nu credeţi că Biden o face din bunătate, ci din interes economic.

  Între timp, România se depopulează din cauza sărăciei create de stat prin nepăsare.

  • Postacule…nu mai dezinforma…a fost construita de colonisti protestanti persecutati, in cautarea unei vieti noi, pornita de la 0.
   Apoi populatii din Irlanda, Scotia, Anglia, Germania ,tarile nordice.
   Ce importa jo bi den si democratii stangisti sunt populatii din lumea a 3-a…e o vorba import the third world become the third world.
   S-a propos la un moment dat stoparea migratiei legale si oprirea celei ilegale in virtutea faptului ca salariile ultimilor veniti nu vor creste niciodata si vor ramane in saracie ca vor veni tot timpul unii mai ieftini…
   Stangistii in schimb au ca scop ramanerea la putere cu orice pret…nu conteaza daca merita, daca sunt ppegatiti sua daca au idei pozitive pentru natiune si atunci vor ca partidul lor sa devina partid unic, partid stat, numia ei sa castige alegerile democratice, prin importul masiv de votanti.

  • dezinformezi ca o gazeta americana…a fost construita de colonisti protestanti persecutati, in cautarea unei vieti noi, pornita de la 0.
   Apoi populatii din Irlanda, Scotia, Anglia, Germania ,tarile nordice.
   Ce importa jo bi den si democratii stangisti sunt populatii din lumea a 3-a…e o vorba import the third world become the third world.
   S-a propus la un moment dat stoparea migratiei legale si oprirea celei ilegale in virtutea faptului ca salariile ultimilor veniti nu vor creste niciodata si vor ramane in saracie ca vor veni tot timpul unii mai ieftini…
   Stangistii in schimb au ca scop ramanerea la putere cu orice pret…nu conteaza daca merita, daca sunt pregatiti sau daca au idei pozitive pentru natiune ei cred ca asta e destinul lor si atunci vor ca partidul lor sa devina partid unic, partid stat, numai ei sa castige alegerile democratice, prin importul masiv de votanti… vezi ultimii 40 de ani.

 4. In țara aia exista guvern, parlament? Sau Biden hotărăște totul?
  Sunt serios îngrijorat de stare democrației din SUA, nemaivorbind de libertatea presei!

 5. Mai bine ai pune mana sa studiezi ce inseamna comunism, si dupa aia sa postezi carcane. Mintea ta e confuza si plina de prostie, ura si intuneric, din cauza ca trump locuieste acolo in capul tau, fara sa iti plateasca chirie.