G4Media.ro

Cristina Tarcea: Ar trebui ”discuții serioase” despre desființarea Secției speciale

Cristina Tarcea: Ar trebui ”discuții serioase” despre desființarea Secției speciale

Președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a spus luni, înaintea ședinței CSM, că dacă raportul GRECO recomandă desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ), ar trebui să existe ”discuții serioase”.

”România este membră a UE și așa cum a ținut cont în etapa preaderării de toate recomandările și toată legislația europeană, ar trebui să procedeze în continuare la fel.  Să vedem raportul GRECO, iar dacă există o asemenea recomandare cred că trebuie să purtăm discuții serioase și sincere cu privire la acest aspect”, a spus Tarcea când a fost Întrebată despre obligativitatea respectării recomandărilor din raportul GRECO.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Evident că trebuie ținut cont de sugestiile venite de la forurile europene, evident că toate instituțiile europene au dreptate referitor la recomandările făcute, nu doar în privința domeniului justiției. cu certitudine această secție trebuie desfințată, a fost creată de pușcăriașul șef cu girul „luminaților” care au contribuit la măcelărirea legislației juridice și penale, tocmai pentru a pune presiune pe judecători și procurori, să acționeze după bunul plac al acestuia și nu să pună în aplicare legea, prin popularea acesteia cu magistrați obedienți, fără caracter și un dram de personalitate, după cum am observat, slab pregătiți, care să execute ordinele venite de la partid. rolul acestei secții de partid a fost și este stabilirea unor reguli în justiție favorabile partidului și prielnice oponenților. Așa cum această secție trebuie să dispară, așa acest partid ce și-a bătut joc de țară 30 de ani, fără îndoială, trebuie să dispară. De ce s-au luptat cu atâta elan pentru înfințarea sa și pentru păstrarea acesteia, toți psdiștii, fruntași fiind ciordache, Nicolae, nicolicea și stăpânul lor pușcăriașul de azi, doar de formă? nu era evident că își doresc o instanță de judecată a lor, pentru a putea influența actul de justiție și pentru a da directive în sensul dorit de partid?! să fim serioși, o fi existat vreun om rațional care să fi văzut altfel lucrurile?… nu prea aș crede acest lucru. Toate evenimentele ulterioare înfințării acesteia, atestă exact acest lucru, vezi hărțuirea continuă a Laurei Codruța Kovesi. Deci, secția de justiție psd TREBUIE de urgență să dispară!!! Nu vă lăsați distinși și onești magistrați, indiferent că sunteți procurori sau judecători, până nu obțineți desfințarea sa, până această secție nu-și pierde utilitatea, până nu vi se ia acest mijloc de presiune de pe umeri! să nu fiu înțeles greșit, toți magistrații care greșesc, să răspundă, dar nu în fața unei secții de partid, ci în fața unei instanțe judecătorești corecte, oneste, populată cu magistrați corecți bine pregătiți, care să aplice legea și nu ordinele date de partid. Pentru a-mi susține pledoaria, uitați-vă doar la distinsa doamnă Floria și la cel trimis la CCR, veți pricepe repede cât de „luminată” este secția atât de comentată și de hulită de orice om rațional, nu doar de magistrați.

  • Chiar daca Greco nu ar fi cerut desfiintarea Sectiei Speciale, acest lucru trebuie facut la cererea Romanilor, la cererea magistratilor, la cererea adevaratei Societati Civile.
   Magistratii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili trebuie sa-i sustina pe cei 7 membri ai CSM si sa ceara, in plus, revocarea celor doua likele, chipurile, din partea Societatii Civile, dar, de fapt, din partea mafiei psd, plus revocarea sefei CSM.
   Este evident ca in justitie actioneaza un grup infractional organizat, care incearca sa promoveze in toate functiile cheie persoane corupte sau santajabile, aflate in solda mafiei psd.
   Se impune arestarea intregului grup infractional organizat psd.
   Justitia este o putere in stat.
   Sa nu mai piarda vremea cu proteste pe treptele tribunalelor.
   Nu se poate sa nu aiba destule probe impotriva grupului infractional organizat psd. Nu se poate sa nu aiba suficiente probe pentru a-i trimite pe infractori in judecata in dosarul 10 august, nu se poate sa nu aiba destule probe in dosarul TelDrum.

 2. Dece atata intarziere , in a discuta situatia SS? Ori suntem Tara membra UE si respectam valorile democratiei europene , ori ne tavalim in continuare in noroiul ,din care premiera afirma cu ceva vreme in urma , ca ne-a scos.Sau se doreste in coninuare ca politicul sa tina sub control justitia..

 3. Fara SS . Justitia nu trebuie tinuta sub control de politic , prin intermediul SS. Plus Sefa SS neunsa , sa raspunda in fata justitiei ptr. implicraea sustragerii dintr-un dosar la Constanta , a unui document interzis ptr. public.

 4. poate dupa ce ii rezolva pe cei pentru care a fost infiintata si le inchide dosarele.

 5. Va sta in gat o institutie complet depolitizata, n’asa?
  Dar despre cacatul numit DNA, sectie ce nu se regaseste niciunde pe planeta, nici macar in Burundi, nimic, nimic??!
  Despre abominatiile Lulutei, Portocalei, Onea, Tulus, Man etc, nimic, nimic?
  Buey, democraticosiloor, in afara de catuse si celule mai aveti si alte fantezii mazochiste??

  • Postac psdist de 2 bani, n-ati disparut inca, tatuku’ vost’ e la Rahova, ce mai pierdeti timpul p-aci!

 6. Cu ajutorul SS infractorul condamnat Ghiță a scăpat de două dosare săptămâna trecută. Interesele de a ține această secție sunt mult mai mari decât poate o minte simplă să înțeleagă. Sunt sute de milioane de euro în dosare care trebui să rămână la infractori. Și sunt mulți. SS au pierdut toate dosarele întocmite procurorilor incomozi dar nu asta e miza. Miza este trantirea dosarelor politicienilor corupți.

 7. CAND SAVONEA A CERUT PRECIZARI DESPRE RAPORT LU VEORIKA – FACEA JOCURI POLITICE. ATI SARIT DE V-ATI LOVIT CU CAPUL DE TAVAN…

  CAND TARCEA CERE LAMURIRI DESPRE RAPORT – E BINE, AȘA SE FACE….

  CURAT – MURDAR. PRESĂ – NEPRESĂ

  • Ia uite si-un postac pacatos, macar e sincer, sau stai putin, mai e un postac ”sincer”’, ce-ar fi sa va luati de mana si sa va carati de-aici? Si-ai face bine sa nu mai tipi la noi, scriind cu majuscule.

 8. Dar despre faptul ca ICCJ , nu a respectat prevederile legale , madam tarcea nu spune ca ar trebui declansata o analiza serioasa , pentru a stabilii cauzele care au generat elugarea legii

 9. PSD vrea o justitie ca pe timpul regimului comunist, selectiva si mereu folosita pentru a-i elimina pe adversarii politici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.