G4Media.ro

Cristian Pantazi, premiat alături de Mihai Șora, de Societatea Timișoara

Cristian Pantazi, premiat alături de Mihai Șora, de Societatea Timișoara

Societatea Timișoara a decernat, vineri seara, la Biblioteca Universităţii de Vest, premiile pe anul 2018, fiind înmânate Premiul „Ion Monoran” filosofului Mihai Șora și Premiul „Oscar Berger” lui Cristian Pantazi, jurnalist G4Media.ro. La eveniment a fost prezentă şi scriitoarea Ana Blandiana, laureată în 1999 a Societăţii Timişoara.

Mihai Șora, la decernarea premiului:

„Mă simt acasă la Timişoara. Ca un timişorean care şi-a făcut copilăria, şcoala primară şi secundară în acest oraş, unul care împreună cu locuitorii săi îmi stă la inimă. E un moment de mare bucurie. Revin la tinereţile mele şi la faptul de a fi timişorean, şi pentru mine asta este o confirmare la care ţin foarte mult”

Cristian Pantazi, la decernarea premiului:

„E o mare onoare. E în primul rând un premiu pe care îl văd aparţinând mie şi colegilor mei, echipei care ne-am format, pentru că un jurnalist nu poate să fie singur şi premiul ăsta cred eu că reprezintă o recunoaştere a faptului că G4Media a reuşit să se impună la doar un an de când a apărut pe piaţă ca o voce distinctă în piaţa de media, o publicaţie care urmăreşte cu încăpăţânare aflarea adevărului, care respectă agenda corectă, care urmăreşte tot timpul interesul public şi nu face niciun pas înapoi”

Scriitoarea Ana Blandiana, care în anul 1999 a primit premiul „Speranţa”, a spus că „România nu este cea pe care o reprezintă Guvernul ei”.

„Nu ştiu cât din Proclamaţia de la Timişoara se află în Constituţia României, ştiu însă că Punctul 8 nu se află. Au fost ani mulţi, anii ’90, în primul rând, cei mai buni ani ai Alianţei Civice, în care venirea la Timişoara şi primirea unui premiu de la Timişoara şi colaborarea dintre noi a fost nu doar un titlu de glorie, ci şi o speranţă. România nu este cea pe care o reprezintă Guvernul ei, România suntem noi şi cred că aproape ne facem datoria”, a spus Ana Blandiana.

Societatea Timișoara premiază în fiecare an personalități, instituţii și proiecte civice pentru curaj, consecvență și abordarea responsabilă a unor teme majore din societatea românească, precum şi pentru promovarea valorilor europene în arhitectura instituțională a României. Astfel, la 29 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început.

În acest an, la a 27-a ediție a premiilor Societății Timișoara, Premiul „Speranța” a fost conferit lui Augustin Lazăr, procuror general al României, Premiul „Secera și Ciocanul” lui Tudorel Toader,ministru al justitiei, Premiul „Ion Monoran” filosofului Mihai Șora și Premiul „Oscar Berger” jurnalistului Cristian Pantazi. Trofeele care însoțesc premiile sunt opera artistului Ioan Nemțoi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Felicitari voua!

  2. Mult succes!!

  3. Dar stirea asta e si mai tare:
    „Jurnalista Adriana Duțulescu, jurnalistă cu vechime în domeniul politic și care, până acum o lună, a condus secția politic la Antena 3, preia de luni poziția de redactor-șef al site-ului Digi24.ro. „Am vrut să fac altceva, fapt pentru care m-am întors la presa scrisă”, a spus ea, vineri, pentru HotNews.ro, vorbind despre plecarea de la Antene și venirea la Digi24.ro.”
    Si eu voi face altceva: voi abandona DIGI24 TV si Digi24.ro.

  4. Inca o stire interesanta, chiar buna: „Primarul Pandele organizează referendum pentru interzicerea păcănelelor în Voluntari”.
    Le-as interzice in toata tara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.