G4Media.ro

Cristian Ghinea: Textul moțiunii depuse de PSD este o însăilare de minciuni,…

Cristian Ghinea: Textul moțiunii depuse de PSD este o însăilare de minciuni, dezinformări și contraziceri flagrante

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susține că textul moțiunii depuse de PSD este o „însăilare de minciuni, dezinformări și contraziceri flagrante” și că informații false răspândite de PSD pot fi contrazise de fapte reale.

„PSD răspândește Fake News mai ceva decât televiziunile lor de casă”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook, demontând șapte din afirmațiile din moțiunea depusă de PSD.

Declarațiile ministrului Proiectelor Europene:

„1. Minciuna PSD: “Fiecare zi înseamnă pierderi imense din fondurile europene și scufundarea în abisul austerității”
Adevărul: Prognoza Comisiei Europene estimează creșterea Produsului Intern Brut cu 3,8% în 2021, respectiv cu 4% în 2022. Creșterea estimate în cazul României este mai mare decât media UE.

2. Minciuna PSD: Absorbția curentă este la pământ
Adevărul: Rata absorbției fondurilor europene la data de 1 mai 2021, pentru exercițiul financiar 2014-2020 este de 55% – adică 16,8 miliarde de euro, bani europeni intrați în România. Rata de absorbție a României este în marja mediei UE (58%), este egală cu cea a Belgiei și mai mare decât a altor state precum Italia (53%), Spania (51%), Danemarca sau Olanda (45%).

3. Minciuna PSD: Programele din Cadrul Financiar 2021-2027 nu există nici pe hârtie
Adevărul: România a publicat încă de anul trecut propunerea Acordului de Parteneriat și propunerile Programelor Operaționale aferente perioadei de programare 2021 -2027, documente care au fost puse în dezbatere publică. Toate aceste documente se găsesc pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Niciunul dintre statele membre UE nu a demarat proiectele pe cadrul financiar următor. Nici nu aveau cum, în acest moment ne aflăm în faza de negociere a Acordurilor de Parteneriat, conform calendarului stabilit de UE.

4. Prostia PSD – Acordul de Parteneriat și Programele Operaționale 2021-2027 au fost trimise toamna trecută ca draft la Bruxelles.
De tot râsul: În același document de doar șase pagini specialiștii PSD spun că Programele Operaționale 2021-2027 „nu există nici pe hârtie” dar și că “Programele Operaționale 2021 – 2027 au fost trimise la Bruxelles”.

5. Minciuna PSD – S-au evaporat 1,3 miliarde euro din alocarea pe PNRR.
Adevărul: România nu a „pierdut” niciun cent din PNRR. Alocarea din Mecanismul de Redresare și Reziliență care revine fiecărui stat membru este făcută pe baza unei formule de calcul prevăzute în Regulamentul MRR. Alocările finale sunt stabilite pe baza datelor Eurostat aferente anului 2019. Alocările inițiale erau bazate pe estimări, nu pe date finale. Unul dintre criteriile luat în calcul pentru stabilirea alocării de fonduri este evoluția Venitul Național Brut (VNB) în anii pandemiei. Pentru că economia României s-a descurcat mai bine decât economiile altor state UE, alocarea estimativă inițială a României a fost modificată în conformitate de acest algoritm.

6. Minciuna PSD – România nu a alocat fonduri europene pentru susținerea sistemului medical în contextul pandemiei de Covid-19
Adevărul: 2,7 miliarde lei din fonduri europene, alocați în ultimul an pentru dotarea spitalelor din România pe fondul pandemiei de COVID 19 – contracte evaluate și semnate! MIPE a semnat deja cu beneficiarii din sectorul medical 169 de contracte de finanțare, la nivelul întregii țări.

7. Minciuna PSD – România va pierde bani europeni
Adevărul – România nu a “pierdut” bani și nici nu se află în risc de a intra pe procedură de decommitment (procedură care prevede ca sumele necheltuite într-un interval de timp – n+3 – din cele alocate pentru proiecte europene sunt rambursate dacă nu sunt folosite)”.

Camera Deputaţilor dezbate în plenul de luni, de la ora 16.00, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, iar votul va avea loc marţi.

PSD a depus miercuri, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Moţiunea este intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

„Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”, a declarat marţi Marcel Ciolacu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. De ce Nu iti depui mandatul și să faci un pas în spate? Ai primit PNRR drept în bot de atatea ori, asta îți arată incompetența și caracterul parșiv. Nu ai bunul simț să pleci.

  • De ce si-ar depune mandatul? Ca abereaza PSD-ul in textul motiunii, motiune plina de minciuni? Afirmatiile lui Ghinea sunt punctuale si pot sa fie verificate. PSD minte de ingheata apele.

   Alt exemplu: „Ai primit PNRR drept în bot de atatea ori”
   Realitatea din comunicatul oficial al Comisiei Europene din 12 iunie 2021:

   ”Comisia a primit planul de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a început evaluarea planului. Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă.

   Aceste schimburi de opinii sunt perfect normale și reprezintă o parte a procesului de evaluare, așa cum e prevăzut în Regulamentul RRF, articolul 19.1”

  • De ce sa isi dea demisia ? Inca este in parametri , nimic nu este pierdut , nimic nu este respins. Aveti in voi o propaganda bolsevica , dar nu o sa va mai mearga.
   Iar ca sa nu incepi si cu propaganda ciumei rosii despre” ministrul zero „, etc . Citeste aici, daca esti in stare.

   https://www.contributors.ro/2016-a-fost-anul-in-care-au-intrat-cei-mai-mul%C8%9Bi-bani-europeni-in-romania-date-oficiale/

 2. Foarte slab textul moțiunii simple a PSD. Nimic concret, numai invective.

  • Trolați, dragi postaci, trolați!!!

  • Așa fac mereu. Te și rușinezi la moțiunile lor!

 3. Vorbe goale: Ghinea, ia spune tu ce OBIECTIVE, ce PROIECTE s-au FACUT din Octombrie 2019 de cand PNL e la osul de ros!
  NIMIC!!
  Pentru ce Proiecte ati alocat Miliardele de Lei cu care te lauzi tu?!
  Pentru Consultanta la firmele voastre?!
  De ce NU Mentionezi CONCRET nici macar 1 Proiect pentru DEZVOLTAREA Romaniei, unul singur macar, Ghinea?!
  Pentru ca NU exista: NU exista Proiicte pentru Spitale noi, nici pentru Extinderi, Miliardul ala ajunge in buzunarele firmelor voastre de „consultanta”!
  Cand era PSD la guvernare, spuneam ca sunt firmele de partid care incaseaza aiurea BANII publici si europeni!
  Acum din 2016 incoace au aparut firmele voastre care incaseaza la fel!!!!!!!!!
  Adica: NIMIC nu se vede din BANII aia alocati pe proiectele pentru care voi ati INCASAT milionele de Euro pentru „consultanta”!!!!!

  • Cum le sti tu pe toate mai Lili . 2016 ? Parca din ianuarie 2017 psd facea legea in Romania . Pana in 2020 psd a jefuit Romania in cel mai mare mod cu putinta. Pur si simplu au pustiit Romania . Si ca sa nu incepi si tu cu Ghinea „ministrul zero” ticaloasa propaganda kgbisto-psdista citeste aici. Te pricepi la asta ?

   https://www.contributors.ro/2016-a-fost-anul-in-care-au-intrat-cei-mai-mul%C8%9Bi-bani-europeni-in-romania-date-oficiale/

  • @Cristian: Da, asa e, in 2016 a fost DECONTATA acea suma uriasa de BANI pe FACTURI la Proiecte incepute in ANII anteriori si finalizate in 2016!
   Asa se deconteaza Fondurile de la UE: Cand proiectul e GATA, trimiti Factura la Brussels!
   NU cei din guvernul Ciolos le-au finalziat, cine stie de cand erau trimise la Brussels pentru Decont acele Facturi!
   IMPLEMENTAREA unui Proiect cu fonduri UE e una, Decontul la Brussells e alta, e FINALUL!
   A-propos, CE PROIECTE cu fonduri UE au finalizat cei din guvernul Ciolos, asta TREBUIE sa spuneti!!
   Care e meritul guvernului Ciolos?!!!

  • @Cristian: Astept raspuns, va rog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Tot asa, cu sursa Informatiilor!!!

 4. PSD si aliatii lor au laboratoare unde activeaza cei mai buni diversionisti in,dezinformari,manipulari si de destabilizare a celor mai importante institutii ale statului in favoarea intereselor lor. Toate miscarile sindicale de protest si cele asa zise spontane impotriva actualului guvern au la origine acesti DIVERSIONISTI… ai CIUMEI ROSII….1

 5. Alooo, d-na lili trage frâna că o iei pe ogor!
  Cioloș a venit la guvernare după tragedia de la Colectiv, când nici dracu nu mai voia să se apropie de Palatul Victoria.
  Era comisar european pe agricultura cu o leafă totală cam de 13000€ pe lună si a venit în țară pe 2000 sau 3000 cât ia un Premier.
  Putea să zică „pas” si acum nu mai era asa hulit sau desconsiderat.
  A venit cu scopul declarat de a duce guvernarea 1 an si de a organiza alegeri.
  A fost șefu guvernului de tehnocrați cu o mare majoritate pesedistă-aldistă-udrmeristă in parlament.
  Cam ce crezi ca putea sa faca in conditiile astea?

  • A fost o eroare uriasa a lui Johannis dupa Colectiv, cea mai mare eroare a mandatului(nu ca ar fi facut cine stie cate mutari bune, exceptie aia cu cei „2 elefanti” de sub masa la OUG nr 13!): a pus guvern tehnocrat, lasand PSD dupa dezastrul Colectiv, sa treaca in opozitie si sa promita marea cu sarea, acuzand toata ziua guvernarea tehnocrata!
   Si sa NU dea socoteala!!!
   Asa au castigat PSDeii en fanfare in 2016, multumiti-i lui Johannis!
   O eroare uriasa!
   Trebuia lasat PSD sa plateasca fiind la guvernare, atacati toatta ziua de opozitie, sa isi duca guvenrarea inca 1 AN si NU mai castigau ei in 2016!
   TOTI analsitii au spus asta: EROARE uriasa!
   Johannis l-a adus pe Dragnea la putere dupa alegerile din 2016!
   Cu greu va putea Romania sa se recupereze dupa cei 3 ANI de guvernare PSDragnea, cu greu va putea fi reparat tot ceea ce au distrus PSDeii lui Dragnea, uitati-va ca astia nu reusesc sa repare NIMIC!!!
   Ce rost a avut Guvenrul Ciolos?!
   A lasat PSD sa-si revina DUPA Colectiv, PSD nu a platit cu NIMIC in fata romanilor dupa tragedia de la Colectiv, Johannis s-a dovedit atunci ZERO ca politician!
   Dragnea a revenit cu PSD pe cai mari si timp de 3 ANI cu o majoritatea confortabila alaturi de ALDE si UDMR au facut ce-au vrut: au pus Romania la colt, au tinut-o inca 3 ani in SUBDEZVOLTARE, au mai plecat muuulti romani scarbiti…. asa cum vor pleca si acum dupa ce vad ce „face” mareata alianta!
   NIMIC, o recunoaste si Barna: din promisiunile Programului de guvernare al aliantei mai NIMIC!
   Cititi ce a spus Barna azi referitor la alegerile in 2 tururi pentru primari si alesii locali!
   Da, guvernul Ciolos NU a facut nimci, NU avea cum sa faca cu majoritatea PSD la parlament!
   Laudele alea absurde postate de Cristian si existente pe site-ul PLUS(nu stiu daca mai exista azi!) cum ca au adus atatea Miliarde Euro sunt mizerabile: CATE si CE Proiecte a depus PLUS si a si IMPLEMENTAT in acel An, ca sa aduca acele Milarde de Euro?!
   MINT fix ca PSD, pe Site-ul PSD(la PNL la fel!) gasesti astfel de minciuni scandalaose!!!

  • „A fost o eroare uriasa a lui Johannis dupa Colectiv…” E usor sa privim retroactiv sa judecăm si sa acuzăm acum. Mai nasol era atunci.
   „Trebuia lasat PSD sa plateasca fiind la guvernare….” Gândire cinică, lucru imposibil de realizat. Ponta si-a dat demisia si nimeni nu dorea cu adevarat guvernarea. Imposibil de numit un alt PM de la pzd atunci.
   „TOTI analsitii au spus asta”…;)))
   Asta a fost poanta postării?
   „Dragnea a revenit cu PSD pe cai mari..”Pzd a câștigat în 2016 pt ca atât au înțeles românii. Popor scurt la minte si
   uneori atinși de sindromul Stockholm.
   „Ce rost a avut Guvenrul Ciolos?!”
   Tocmai ti-am spus parerea mea.
   A venit la guvernare pe termen scurt, limitat si cu scop exact. Nimic mai mult, nimic mai puțin.
   Iohannis e presedinte slab? Posibil.
   Variantă mai bună?
   Suntem singurii vinovati pentru ceea ce ni se întâmplă. Suntem călăi si victime în același timp.

 6. Ghinea este un 0 barat, restul nici nu mai contează. În locul PSD-ului, depuneam o foaie albă ca și moțiune de cenzură, în contrast cu activitatea lui Ghinea, adică 0 realizări. Aceasta este activitatea lui Ghinea, un ministru incompetent cu 0 realizări. Un imbecil care încasează salariu degeaba.

 7. Am votat împotriva PSD crezând că o să vină băieți serioși, pregătiți cu coloana vertebrală dar când colo tot felul de combinagii, profitori și hoți. Au împrumutat miliarde de euro cât toți ceilalți 30 de ani la un loc și banii au dispărut. Acum cu pnrr asta au vrut să dea clientelei politice contracte directe fără licitație la preturi exorbitante. Sunt dezamăgit total iar la alegerile viitoare am să votez cu ambele mâini AUR.

 8. Nu ştiu cum sunteţi voi dar când vedem PSD atâta de isterici ne sunt cei mai simpatici că ştim că totul le merge pe dos.
  Măi PSD-iştilor noi eram în hohote când aţi pus planul în aplicare numai ce nu aţi reuşit voi să pricepeţi sau pricepeţi şi nu faceţi decât joc de glezne pentru electoratul vostru să vă prefaceţi şi voi că mai faceţi ceva şi chiar de ar vrea cei de la PNL să vă facă jocul şi să mai lovească în USR-Plus nu pot din câteva motive.
  —————–
  1) Sunteţi conştienţi că dacă susţine PNL moţiunea tot în ei ar lovi şi chiar ar avea şanse mari să fie respins PNRR că şi-ar pierde toată încrederea ăia din UE în ei când ar vedea atâta nătângism şi neprofesionalism din partea lor dacă şi-ar ataca chiar pe cel care s-a ocupat de coordonarea proiectului în care chiar ei sunt băgaţi.
  2) Un astfel de demers i-ar putea aduce sfârşitul lui Cîţu la moţiunea voatră.
  3) Şi Cîţu şi Orban sunt legaţi la mâini din cauza PNRR şi nu se poate atinge de Ghinea.
  —————-
  Măi băieţi singurul mod în care ar fi putut să vă treacă vreo moţiune era după congresul PNL dar şi atuncea ar fi trebuit să întrunească anumite condiţii că în rest vă isterizaţi degeaba şi chiar sunteţi haiosi cum vedem că va perpeliţi aşa de tare pentru nimica.
  Nu mai fiţi supăraţi că dacă tot încercaţi până în 2024 poate o să vă iasă până la urma vreo moţiune acolo pe la finalul mandatului când vor da în isterie şi PNL cu alegerile că şi ăştia îi apucă amocul ca pe voi când se aproprie vreun scrutin de alegeri şi poate o să vă propună şi vreun USL ca să îl facă fericit pe Dâncu sau poate doar un guvern minoritar cu sprijinul securiştilor că plâng ăştia toată ziua pe scenariul ăsta că poate vă prindeţi şi voi şi veţi vrea şi voi, daaaa, tare haioşi sunteţi toţi.

 9. Ghinea ăsta e cam pe lângă problemă. E ministru de 6 luni dar oricum nu se compară cu R. Plumb care a fost ministru in ultimele 3 guverne (daca le putem numi așa) Grindi, 2dose și Viorica Vasilica și a făcut…….stai, de fapt ce dracu a făcut atâta timp????
  Știe cineva ???
  Ps: in afară de tras limbi la greu in dosu lu’ șefu!!!

 10. Am o intrebare: care este de importanță mai mare, insailarea și contrazicerile din moțiunea pesedista sau insailarea și contradicțiile din PNRR?!!!!

 11. O intrebare pentru postacii usr….oare minciunile si dezinformările psd-ilor sau minciunile, dezinformarile si contrazicerile ghenei(ghinea) sunt la mare arta, no ia spuneti postacilor de serviciu

 12. Nu-ti mai face griji, nu mei e nevoie de reparatii. La finalul acestei guvernari Romania va fi parjolita total, fantanile otravite, femeile violate. Stai linistita, tu vei scapa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.