G4Media.ro

Cristian Băcanu: E necesară găsirea unei soluţii care să nu afecteze aplicarea…

Cristian Băcanu: E necesară găsirea unei soluţii care să nu afecteze aplicarea legii penale. Este important să stabilim un prag pentru abuzul în serviciu cât mai jos, un prag simbolic. De exemplu, dacă stabilim un prag, acesta poate fi de 1.000 de lei

Vice-preşedintele PNL Cristian Băcanu consideră că este important ca pragul stabili pentru abuzul în serviciu să fie unul ”simbolic”, relatează news.ro. ”Nu vom susţine forma legii adoptată azi de Senat”, afirmă el. ”Suntem într-o coaliţie şi asta ne impune să fim foarte atenţi la deciziile pe care le luăm şi la forma proiectelor pe care le susţinem. Este important ca unii parteneri să nu-şi treacă ideile prin Parlament cu ajutorul nostru”, susţine Băcanu.

”Nu voi vota niciodată legea privind modificarea Codului Penal şi introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aşa cum aceasta a trecut în Senat. Voi propune în Camera Deputaţilor găsirea unei soluţii care să nu afecteze aplicarea legii penale. Este important să stabilim un prag cât mai jos, un prag simbolic. De exemplu, dacă stabilim un prag, acesta poate fi de 1.000 de lei. Motivul este acela că de regulă, parchetele nu trimit în judecată infracţiuni care au prejudicii atât de mici, având în vedere costul procesului penal (mult mai mare decât acest prag). În cazul unor astfel de sume trebuie să se aplice răspunderea administrativă”, a afirmat Cristian Băcanu, vice-preşedinte PNL şi membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

Cristian Băcanu, fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a amintit că Partidul Naţional Liberal a avut în campanie un discurs pro-statul de drept.

”Eu şi majoritatea colegilor mei din Partidul Naţional Liberal nu uităm promisiunile pe care le-am făcut în 2019 şi 2020 în faţa românilor. Ne-am asumat atunci că vom fi principalul partid care va promova şi apăra independenţa justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi valorile statului de drept. Şi vom continua să facem acest lucru. De aceea, nu vom susţine forma legii adoptată azi de Senat”, a explicat liderul PNL.

Cristian Băcanu crede că aceste chestiuni cu un impact uriaş pentru societate trebuie discutate în forurile partidului.

”În calitate de vice-preşedinte PNL cred că se impune o discuţie internă pe acest subiect, într-un for intern de conducere. Atunci când abordăm astfel de chestiuni, ce afectează întreaga societate, este necesară consultarea întregii conduceri a partidului, având în vedere că astfel de proiecte afectează fiecare membru de partid şi fiecare cetăţean în parte. Nu este în interesul PNL şi nici în interesul naţiunii să promovăm idei nocive mai vechi ale PSD, aşa cum este acesta. Riscul este ca Partidul Naţional Liberal să fie cel care decontează la vot astfel de idei nocive şi nu Partidul Social Democrat. Suntem într-o coaliţie şi asta ne impune să fim foarte atenţi la deciziile pe care le luăm şi la forma proiectelor pe care le susţinem. Este important ca unii parteneri să nu-şi treacă ideile prin Parlament cu ajutorul nostru”, a mai spus liderul liberal.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Ca dupa sa fie foarte usor de modificat….hai mirositi a coruptie si voi si volegii vostri PSDisti, doar va trageti din FSN 👍🏼

 2. tocmai ati votat toti penelistii ma!

 3. Deci important de stiut, intâi se voteaza pe liniez fara exceptie in Senat pentru legea 13 exact cum e.
  Dupa care se iese in presa televiziuni si se declara ca ei nu stiau ce voteaza si ca totusi nu ar trebui sa se fure asa mult in tara asta.
  Sa nu uitati sa furati si stampila de vot ca e sub prag.

 4. Pai tot din PNL gaseste pragul de 200 de euro.
  Cate pareri atatea praguri.
  Nu e cam tarziu? Poate cineva sa ne spuna care este criteriul de stabilire al pragului?

 5. Este important ca această hydră cu trei capete să dispară din peisajul politic. Numai atunci va fi bine.