G4Media.ro

Criminalul de la Bascov, condamnat pe viaţă / În august 2022 și-a…

sursa foto: Captură video

Criminalul de la Bascov, condamnat pe viaţă / În august 2022 și-a omorât întreaga familie: părinții, fratele, sora și nepoata / Era bolnav de schizofrenie și și-a recunoscut fapta pe care o premeditase de mai mult timp / Sentința nu e definitivă

Viorel Leţcan, de 53 de ani, cunoscut ca suferind de schizofrenie, a fost condamnat pe viaţă de magistraţii Tribunalului Argeş, după ce a recunoscut că a ucis cinci membri ai familiei, anunță Ziarul Argeșul.

În noaptea de 8 spre 9 august 2022, acesta şi-a ucis cu sânge rece părinţii, fratele mai mic, sora şi nepoata. Silvia, de cinci ani, nepoată, Genţiana Rusu, de 49 de ani, soră, Iulia, de 73 de ani, mamă, Aurel, de 79 de ani, tată, şi Marius Leţcan, de 50 de ani, frate, sunt victimele oribilei crime.

Autorul a recunoscut fapta pe care o premeditase de mai mult timp, întreg planul fiind consemnat într-un fel de jurnal găsit de anchetatori. Acesta a fost arestat. Crima de la Bascov este fără precedent în Argeş în ultimii 10 ani.

De asemenea, Viorel Leţcan a fost obligat de instanţă „să urmeze tratament medical aferent afecţiunii de care suferă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii” se arată în decizia judecătorilor.

Deși Viorel Leţcan se trata pentru probleme psihice (schizofrenie), în urma expertizelor psihiatrice făcute de medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici din Bucureşti s-a stabilit că inculpatul a avut discernământ în momentul comiterii celor cinci crime.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...