G4Media.ro

Creșteri salariale de sute de euro pentru profesorii francezi debutanți și pentru…

Foto: Pexels.com

Creșteri salariale de sute de euro pentru profesorii francezi debutanți și pentru cei aflați la mijlocul carierei, în discuții între sindicatele și Guvernul din Franța

Discuții în Franța între sindicatele profesorilor și reprezentanții Guvernului, pe reforma salariilor celor ce lucrează în învățământ, promisă de președintele Emmanuel Macron din timpul campaniei prezidențiale din 2022. Salariile profesorilor francezi ar urma să crească din septembrie, în funcție de vechimea lor în muncă, cu până la 292 euro după ce Guvernul va aproba introducerea unor “prime salariale de atractivitate”, potrivit Le Monde. Există două scenarii în discuție, iar întâlnirile între oficiali continuă până în martie, scrie EduPedu.ro.

Cele două scenarii prevăd, așa cum au fost anunțate de către organizațiile profesorilor, un salariu de aproximativ 2.000 de euro net pe lună pentru cadrele didactice debutante titulare “și o creștere a salariilor pentru toate corpurile (profesori, consilieri educativi principali și psihologi, lucrători în Educația Națională), mai semnificativă însă pentru profesorii aflați la începutul și la mijlocul carierei”, notează publicația Capital.fr.

“Primele de atractivitate” nu sunt însă singurele măsuri salariale pentru profesorii din Republică, ceea ce produce confuzie în rândul cadrelor didactice franceze. Primele, cu implementare din septembrie 2023, par că vin în paralel cu alte promisiuni ale lui Macron de a crește cu 10% salariile profesorilor chiar din ianuarie 2023, despre care sindicatele spun că președintele francez “a uitat”, pentru că niciun oficial nu s-a mai referit public la ele în ultima perioadă și a fost nevoie ca ele să le aducă în discuție zilele acestea, potrivit TF1Info.fr.

Articolul complet, pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...