G4Media.ro

Covasna: Spitalul Judeţean a stabilit un regulament pentru vizitarea bolnavilor COVID aflaţi…

Covasna: Spitalul Judeţean a stabilit un regulament pentru vizitarea bolnavilor COVID aflaţi în stare critică. Va fi permisă o singură vizită programată de 15 minute

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a stabilit un regulament pe baza căruia va permite vizitarea bolnavilor COVID-19 aflaţi în stare critică, relatează Agerpres.

Managerul instituţiei, Nagy Andras Robert, a declarat miercuri că accesul rudelor sau aparţinătorilor se va putea face doar cu programare prealabilă, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 13,30-14,30, iar fiecare pacient va putea fi vizitat pe perioada internării doar o singură dată, de o singură persoană, timp de 15 minute.

„Legat de vizitarea pacienţilor, este un ordin de ministru care dă această posibilitate, dar acest ordin a uitat să precizeze modalitatea prin care se va face acest lucru. Această modalitate a trebuit să o găsim noi, să găsim soluţii la nivel local în vederea asigurării unui circuit sigur şi reducerii posibilităţii de infectare a aparţinătorilor care intră într-o zonă COVID. Deci, aparţinătorii care vin în vizită o să fie însoţiţi pe tot circuitul, pe tot traseul, o să fie instruiţi cum să se îmbrace în combinezon şi, partea cea mai importantă, cum să se dezbrace, pentru că de acest lucru depinde reducerea riscului de infectare”, a subliniat Nagy Andras Robert.

El a precizat că pe site-ul spitalului va fi disponibil un formular, ce va putea fi descărcat, pe baza căruia aparţinătorul poate depune o cerere care se va transmite în format electronic pe adresa de email programarivizite@spitfog.ro.

„Colegii noştri o să răspundă celor interesaţi, celor care fac această solicitare, în ce zi şi la ce oră sunt programaţi, unde trebuie să vină. Deci, o să trimitem fiecărui aparţinător un email cu procedura de parcurs (…) Aşa se formulează în ordinul de ministru că este permisă vizitarea pacienţilor cu simptomatologie severă iar un alt lucru important în această privinţă – durata de vizită este de maximum 15 minute”, a spus Nagy Andras Robert.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a menţionat că medicii curanţi vor stabili care pacienţi vor putea fi vizitaţi.

„Este permis ca pacientul să poată fi vizitat de o singură persoană, o singură dată în perioada în care este internat. Deocamdată lăsăm la latitudinea medicilor curanţi să decidă cine şi când poate fi vizitat, pentru că nu avem posibilitatea să aducem dintr-odată 80 de aparţinători la cei 80 de bolnavi. Nu putem, efectiv nu avem cum”, a spus acesta.

Potrivit conducerii spitalului, organizarea acestor vizite va fi destul de dificilă, în condiţiile în care sistemul sanitar se confruntă cu lipsuri la capitolul personal.

„Aceste circuite pe care a trebuit să le gândim necesită personal suplimentar, alocarea de personal şi a trebuit să găsim în interiorul secţiilor resursele, posibilităţile de a face acest lucru (…) Fac menţiunea că (…) personalul care va însoţi pe secţie aparţinătorul, vizitatorul, este luat, să spunem aşa, de la patul bolnavului. Aceste lucruri, apropo de ordinul ministrului, nu au fost luate în considerare. În momentul în care există o criză de personal sanitar, tu, ca ministru, ar trebui să te gândeşti la o astfel de situaţie. Dar, pe parte omenească, înţelegem şi noi şi suntem de acord, de aceea am creat posibilitatea aceasta de vizitare a bolnavilor”, a adăugat Andras Nagy Robert.

Citește și

Ministerul Sănătății permite asistenţa religioasă şi vizita familiei pentru pacienţii COVID-19 în stare gravă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Bravo lor… vizita aia poate avea loc si pe un calculator sa poti macar vorbi/vedea ruda in ce stare e, daca poate comunica cu omu.
    Sa zicem ca are masca si nu poate vorbi dar oricine poate apasa un mouse daca nu e plin de droguri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.