G4Media.ro

Covasna – județul cu cea mai mică incidență din țară, dar și…

Covasna – județul cu cea mai mică incidență din țară, dar și printre cele mai mici rate de vaccinare

Covasna rămâne județul cu cea mai mică incidență din țară, transmite Rador, deși rata de vaccinare în județ este de doar 21% din populația eligibilă.

De remarcat că județul Covasna are o populație de circa 211.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ, din care circa 60% trăiesc în mediul rural. Datorită densității relativ mici a populației, mobilitatea socială este și ea scăzută.

34 de noi cazuri de infectări cu COVID au fost înregistrate în județul Covasna în ultimele 24 de ore, conform ultimei raportări, iar județul se află în zona galbenă cu o incidență de 2,68 la mie. O bună parte dintre locurile destinate pacienților cu Covid din spitale sunt însă ocupate, inclusiv cele 9 paturi din ATI. Autoritățile sanitare iau în calcul extinderea acestora, mai ales că incidența este în creștere și în Covasna.

Pe de altă parte, rata de vaccinare în județ este de doar 21% din populația eligibilă, precizează șeful Direcției de Sănătate Publică din Covasna, Agoston Laszlo: „Suntem într-adevăr, într-o situație destul de bună însă tendința nu este foarte bună pentru că prognoza și la noi este crescătoare. La Baraolt, de exemplu, din 9 paturi toate sunt ocupate, la Covasna din 50 de paturi de asemenea toate sunt ocupate, la Târgu-Secuiesc mai sunt vreo 20 de paturi libere iar la Sfântu Gheorghe, 7. În ceea ce privește secția ATI, în valul precedent am avut 10 paturi pentru Covid, acum suntem la 9 paturi și toate sunt ocupate. La numărul de persoane (eligibile) din județul Covasna vaccinate, la 21% suntem numai…”

Covasna și Harghita sunt singurele județe din țară care încă se mai află în zona galbenă, cu o rată de infectare de sub 3 la mia de locuitori. Județul Mureș a depășit pragul de 4 la mie, iar Brașovul se apropie de pragul de 7 cazuri la mia de locuitori. (Sursa foto: Covasna Media)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Talharii si coruptii inscaunati in varful statului esuat practica specula cu iluzii. Vaccinarea nu substituie in nicio forma deficienta constiintei.

  2. Cea mai mică incidență, cea mai puțină vaccinare, dar mai ales cea mai puțină testare !

  3. Trece si pe la ei, nicio grija!
    In jurisdictia mea, din eligibili sunt 89% cu o doza si 83% cu ambele, si tot avem 600 cazuri noi si 4 decese la 5.2 milioane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.