G4Media.ro

Coșurile de cumpărături ar putea fi interzise în supermarketurile din București care…

sursa foto: Pixabay

Coșurile de cumpărături ar putea fi interzise în supermarketurile din București care au și alte soluții pentru clienți. O decizie va fi luată vineri

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar putea lua decizia de renunțare la coșurile de cumpărături în supermarketuri, în contextul pandemic actual. Interdicția operează în Argeș doar în supermarketurile care au și cărucioare ce pot fi folosite de clienți.

Vineri va fi o ședință cu reprezentanții complexelor comerciale și supermarketurilor, la sediul Primăriei Generale, a confirmat pentru G4Media.ro prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Prefectul Berbeceanu a mai declarat miercuri că în acest moment nu se pune problema instituirii carantinei în București, fiind nevoie de respectarea regulilor care au fost impuse pentru combaterea epidemiei.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în creştere în Bucureşti – 6,77, conform ultimei informări ale autorităților.

La sfârșitul lunii, noiembrie autoritățile din județul Argeș au decis să impună supermarketurilor din tot județul să renunțe la coșurile de cumpărături, întrucât ar reprezenta un factor de risc epidemiologic în infectarea cu Covid-19. (Foto: Pixabay)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Sunt un factor de risc în orice condiții, nu doar legat de COVID!
    Când îi auzi lăudându-se prin stație cum dezinfectează ei toate suprafețele aproape îi și crezi, până te uiți la jegul antediluvian adunat pe coșul pe care-l ții în mână, probabil niciodată curățat de la achiziție.
    Dar noi închidem piețele!

  2. O prostie nu trebuie lasata niciodata singura ca o apuca uritul.

  3. Neclar de ce nu s-a aplicat deja în Occident.

    • Nu e neclar, e o negindita de-a noastra. Ori ca pui mina pe carut sau pe cos, tot aia e. In plus nu exista dovezi clare ca virusache se transmite de pe obiecte.
      Rezultatele Argesului nu sint intimplatoare, mai rau e ca se iau multi dupa ei, „iata unii care se fac ca fac cu deosebit talent”.

    • Ba s-a aplicat in Occident. In Belgia, de exemplu, nu se mai folosesc cosuri inca din Martie. Este voie doar cu caruturi dezinfectate in prealabil de catre angajati.

    • În vestul Europei și SUA coșurile de cumpărături se colectează la tejghea, iar angajații dezinfectează mânerele, apoi le duc înapoi la intrare. Supermarketurile au dozatoare cu dezinfectanți la intrare, când apeși pe buton curge o cantitate suficientă pentru mâini și pentru cele două zone de pe mânerul căruciorului.

      Nu știu dacă așa e în toate țările din vest, doar în câteva unde am făcut sondaj printre cunoscuți. Comparația nu e în favoarea noastră.

    • Da, Belgia e chiar un exemplu de succes. Să fim serioși, astea-s măsuri luate după ureche, din ignoranță și pentru imagine.

  4. Papornițele sunt bune?

  5. Parca pietele se inchideau pt. ca nu-i asa,nu era dezinfectarea, atmosfera aia perfect sterila ca-n incubatorul bebelusilor pe care o regaseam in supermarket!
    Acum ne gandim la alte idei care sa semene cu salata Iceberg,chipurile sa ne prafacem ca muncim.Nicio dovada stiintifica despre eficienta masurii.
    Asta e rezultatul cand pui alde Mos Teaca in frunte.APV-isti de doi lei.

  6. Nu inteleg cum as mai putea face cumparaturile de la supermarket/hypermarket etc. daca nu mai am in ce sa imi pun obiectele de pe raft ca sa le duc la casa de marcat.
    Pentru a limita interactiunea umana in pandemie ni s-a spus sa mergem rar la cumparaturi, deci inseamna ca trebuie sa iei cantitati mari odata, ca sa ajunga pe perioade mai mari de timp – eu de ex. ma duc o data pe saptamana si umplu cu varf un cos cu roti.
    Cum as putea cumpara acelasi volum de marfa daca nu mai am cos? Tin mancarea in brate? O bag prin buzunare?
    Clar nu inteleg ce anume se interzice si in ce conditii…

  7. Măcar așa n-o să mai aibă ocazia unii nesimțiti să-și care copiii în cărucioarele de cumpărături, ținându-și picioarele acolo noi punem untul, făina, biscuiții , fructele șamd care pe urmă ajung pe masa din bucătărie, în cămară sau în frigiderul de acasă. Văd uneori ditamai găligani de 10-11 ani cărați în căruciorul de cumpărături, ținându-și picioarele printre mărfuri și butonând plictisiți telefoanele. Nu poți să le zici ceva părinților, că sar în sus. Așa ceva ar fi trebuit interzis demult, fără legătură cu pandemia.

    • Ai MARE dreptate, dar asta nu este problema legiuitorului ci a patronatului/conducerii super/hipermarket-ului. Dar asta este urmarea prost înțeleasă a goanei după profit/cotă de piață (fiindcă ei gîndesc cum să nu-și gonească clienții în primul rînd, iar a-l da jos din căruț pe dl Goe al lu’ tanti Mița ar însemna să-i gonească pe ambii la concurență!).
      Problemă similară este cu coșurile de mînă: le pun onor civilizații noștri români pe jos (le împing și cu piciorul!), după care aceste coșuri sunt așezate-n stivă peste altele și tot așa…
      Iar la final nu pot să nu întreb: Herr Iohannis, 6 ani se încheie peste-o lună, cît de puțină Românie ,,educată” sunteți în stare să ne arățați?

    • @ofCAER

      Mie mi se pare că e chiar problema legiuitorului. E o chestiune de sănătate publică și de protecția consumatorului. Deci legiuitorul poate obliga hypermarketurile să impună interdicția respectivă sau poate impune direct populației, așa cum ni se impune acum purtarea măștii, de exemplu. Mi se pare foarte simplu.

    • @ R
      Îți dau un exemplu, ca să fiu înțeles așa cum trebuie: dacă, în oricare super/hipermarket intri, începi a te cățăra pe rafturi și gondole- te lasă? Și nu există o lege care să interzică…
      Nu am vrut să spun că o lege nu ar fi bună, dar nu ar fi eficientă! Exact exemplul tău: ‘geaba ai lege pentru purtarea măștii dacă nu se pedepsește încălcarea. Deci degeaba ar fi lege pentru ne-purtarea lu’ domnu’ Goe în căruț dacă s/hmarketul nu-l dă afară, iar asta nu se va întîmpla tocmai din pricina a ce am scis eu: teama că gonește clienții taman la concurență!
      Educația este totul.

  8. Înțeleg, sunteți unul dintre părinții respectivi și v-ați simțit atins.
    Stilul e omul, a zis cineva, nu cred ca ați auzit. Așa cum te exprimi, așa te și porți.
    În plus, intervine și ceea ce se cheamă analfabetism funcțional: Citești, dar nu pricepi, nu faci legătura între cauză și efect, de exemplu între un ambalaj murdar și îmbolnăvire. Apoi se miră toată lumea cum de se răspândește pandemia, că ei au „respectat” măsurile, au purtat mască, ce dacă aceeași de o lună încoace, luată cu mâinile murdare, băgată în buzunar etc.
    Cât despre găligan, revedeți sensul cuvântului și nu ocoliți problema: E normal ca un copil, de orice vârstă, dar cu atât mai mult unul care poate să meargă bine-mersi pe picioarele lui, să stea în coșul de cumpărături? Chiar dincolo de faptul că mizeria de pe tălpi vine în contact cu alimentele și restul?

  9. Nu mai bine interzic mâncarea? E logic că toți cei care s-au îmbolnăvit au halit ceva înainte, dar nu toți cei care au halit au pus mâna pe vreun coș de la superboltă, deci sigur e de la mâncare!