G4Media.ro

Corpul de control al premierului verifică Spitalul mobil de la Leţcani, închis…

Corpul de control al premierului verifică Spitalul mobil de la Leţcani, închis de 5 luni

Corpul de control al primului-ministru verifică mai multe aspecte de la Spitalul mobil de la Leţcani, semnalate în urma unor verificări ale Curţii de conturi şi Corpului de control al ministrului Sănătăţii, relatează Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a declarat, joi, că au fost evidenţiate 31 de nereguli în urma controlului celor două instituţii.

„Continuăm eforturile pentru a operaţionaliza spitalul mobil de la Leţcani. Corpul de control al premierului a venit în aceste zile la Iaşi la solicitarea noastră, pentru a clarifica o serie de aspecte ce au fost semnalate fie în raportul Curţii de Conturi, fie în raportul Corpului de control al ministrului Sănătăţii, care a identificat la spitalul de la Leţcani nu mai puţin de 31 de nereguli. Chiar dacă în prezent municipiul Iaşi, judeţul Iaşi trece printr-o perioadă de relaxare, nu lăsăm garda jos. Este obiectul nostru, misiunea noastră de a ne asigura că avem un spital mobil la Leţcani pregătit în orice moment să facă faţă unui nou val al pandemiei sau pentru orice altă situaţie”, a declarat Costel Alexe.

Preşedintele CJ Iaşi a făcut un apel către conducerea Asociaţiei EURONEST, care este proprietarul spitalului, să remedieze deficienţele şi neregulile semnalate, astfel încât spitalul să primească avizul DSP şi să poată funcţiona.

Cele 100 de containere care formează Spitalul mobil de la Leţcani au fost achiziţionate în urmă cu aproape un an de Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ, două dintre judeţele care fac parte din Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST, pentru suma de 13,2 milioane de euro, din care CJ Iaşi a finanţat cu aproape 10 milioane de euro. iar CJ Neamţ cu 3,2 milioane euro.

Firma care a câştigat licitaţia este din Turcia.

La începutul lunii septembrie 2020, Spitalul mobil de la Leţcani a fost predat spre folosinţă Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” şi a devenit operaţional de la mijlocul lunii octombrie.

În ianuarie 2021, spitalul a fost închis pentru lucrări de dezinfectare şi sterilizare, precum şi lucrări de mentenanţă, care ar fi trebuit să dureze câteva zile, însă de atunci nu a mai fost redeschis.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, declara în luna martie 2021 că Spitalul mobil de la Leţcani nu va putea fi redeschis mai devreme de 30 de zile din cauza faptului că ADI EURONEST, proprietarul spitalului de la Leţcani, nu a remediat o parte din cele 31 de disfuncţionalităţi tehnice constatate.

Directorul DSP Iaşi a spus că problema cea mai dificilă este la instalaţia electrică internă, care este construită conform normativelor din Turcia, motiv pentru care este nevoie ca angajaţi specialişti autorizaţi să verifice dacă termenii de referinţă din Turcia sunt compatibili cu cei din România.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu, în subordinea căruia se află spitalul mobil de la Leţcani pe perioada pandemiei, a declarat recent că o parte dintre deficienţele tehnice nu au fost încă remediate.

Sursa Foto: Facebook/RadioHit Iasi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. pare un fel de ping-pong pana la „fructificare”.
  mai bine fac ACOLO un depozit pentru dosarele aflate pe lista de asteptare la DNA

 2. Praf in ochi ca să spună că lucrează

 3. O sa vina oare si Vremuri in care cei ca cepoi, de exemplu, pot fi angajati si pe functii de Executie, NU TOT TIMPUL IN FUNCTII DE CONDUCERE???
  Eu nu cred.
  Ma si mir c-a acceptat doar un DSP.
  UITE-ASA, UNII NU POT DECAT IN CAPU’ TREBII, ANI SI ANI, INDIFERENT DE CULOAREA GUVERNULUI…cepoi a fost si psd-ist si pdl-ist si acu e pnl- ist, ca usr- ist nu cred, ca-i cam batran…

 4. Sistem tipic de dat cu stângu-n-dreptu’.
  In atâta amar de vreme de putea face o instalatie electrica noua. Sau se putea afla câte spitale din Turcia au luat foc de la defectele electrice.
  Si nu spune articolul de ce o asociatie de consilii judetene (cred ca Iasi are ponderea cea mai mare) nu poate fi urnita. Oare arestarea tutror presedintilor respectivelor consilii ar fi de ajutor?