G4Media.ro

Coronavirusul a ajuns în Congresul SUA: Un reprezentant republican și unul democrat…

Coronavirusul a ajuns în Congresul SUA: Un reprezentant republican și unul democrat au fost testați pozitiv

Doi congresmeni americani au fost infectaţi cu noul coronavirus, devenind primii membri ai Congresului SUA care sunt testaţi pozitiv pentru Covid-19, în timp ce pandemia se răspândeşte în Statele Unite, relatează AFP.

Reprezentantul republican Mario Diaz-Balart a anunţat pe Twitter că a început să prezinte simptome sâmbătă, la o zi după ce se autoizolase la Washington.

„Mă simt mult mai bine”, a scris Diaz-Balart într-un mesaj difuzat pe Twitter miercuri seara. ”Cu toate acestea, este important ca toată lumea să ia în serios aceasta şi să urmeze recomandările Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor pentru a evita îmbolnăvirea şi a reduce răspândirea acestui virus”, a scris congresmanul american.

În Utah, reprezentantul democrat Ben McAdams este al doilea congresman care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

După ce am avut un frison sâmbătă seara, când m-am întors de la Washington, ”simptomele mele s-au agravat, am avut febră, tuse uscată, respiraţie dificilă şi mă aflu în carantină” la domiciliu, a afirmat McAdams. El a adăugat că a făcut un test marţi şi că a primit un diagnostic pozitiv miercuri.

Câţiva membri ai Congresului se află deja în carantină după ce au intrat în contact cu un bărbat care a participat la o conferinţă a conservatorilor, în apropiere de Washington, înainte ca acesta să fie testat pozitiv pentru Covid-19.

În Statele Unite au fost înregistrate peste 7.700 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 118 decese, potrivit Universităţii John Hopkins.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.