G4Media.ro

Coronavirus: Ucraina închide instituţiile de învăţământ din regiunea Cernăuţi până în 22…

Coronavirus: Ucraina închide instituţiile de învăţământ din regiunea Cernăuţi până în 22 martie

Autorităţile ucrainene au decis închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ din regiunea Cernăuţi, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului care provoacă epidemia de COVID-19, informează joi agenţia BucPress a jurnaliştilor români din Ucraina, citată de Agerpres.

Carantina începe vineri şi va dura până în 22 martie, inclusiv. Măsura anunţată de vicepreşedinta Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Natalia Gusak, vizează grădiniţele, şcolile şi instituţiile de învăţământ superior.

Primarul din Cernăuţi, Oleksii Kaspruk, a declarat că autorităţile locale recomandaseră şi închiderea grădiniţelor, dar au luat în considerare dificultăţile părinţilor care nu au cu cine lăsa copiii de vârstă preşcolară în timpul programului de lucru.

BucPress menţionează că în Ucraina au fost deja interzise din cauza coronavirusului toate manifestaţiile şi evenimentele publice, iar ministrul adjunct al sănătăţii, Viktor Liaşko, a anunţat şi carantina preventivă în sistemul de educaţie.

Sursa Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Se inchid toate scolile, dar de deschis se vor redeschide doar cele cu predare in ucrainiana. Ucrainienii tot sovietici raman.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.