G4Media.ro

Coronavirus: Primul deces al unui minor înregistrat în Statele Unite

Coronavirus: Primul deces al unui minor înregistrat în Statele Unite

Autorităţile din Statele Unite au raportat marţi primul deces al unui minor asociat noului tip de coronavirus, în apropiere de Los Angeles, informează AFP, preluată de Agerpres.

Autorităţile sanitare din regiunea Los Angeles au anunţat într-un comunicat trei noi decese cauzate de COVID-19, printre care cel al „unui tânăr de mai puţin de 18 ani” care locuia în Lancaster, un oraş situat la aproximativ 40 de kilometri nord de Los Angeles.

Acesta este primul caz cunoscut de deces al unui minor ce a fost raportat pe teritoriul american.

Celelalte două victime aveau vârstele de 50, respectiv, 70 de ani, precizează comunicatul autorităţilor americane, care nu au oferit alte precizări despre minorul decedat.

Într-un comunicat ulterior, aceleaşi autorităţi sanitare californiene au subliniat că experţii federali urmează să valideze cauzele decesului acelui adolescent.

„Deşi testele preliminare au indicat un rezultat pozitiv la COVID-19, cazul este complex şi ar putea exista o altă explicaţie pentru acest deces”, se afirmă în cel de-al doilea comunicat oficial.

„Tinerilor, această boală poate să vă afecteze şi pe voi. Comportamentul vostru poate să salveze o viaţă şi poate să coste o viaţă. Iar această viaţă poate fi a voastră”, a avertizat primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, într-o conferinţă de presă.

Potrivit experţilor, COVID-19 cauzează arareori forme severe în rândul copiilor şi adolescenţilor şi foarte puţine cazuri mortale au fost raportate pe plan mondial de la debutul pandemiei.

„COVID-19 nu face nicio diferenţă de vârstă, de rasă sau de bogăţie, iar ceea ce vedem în aceste momente în oraşe precum New York ne arată pentru ce trebuie să ne pregătim”, a declarat Barbara Ferrer, directoarea serviciului regional de sănătate publică din Los Angeles.

„Putem să aplatizăm curba contaminărilor doar dacă toată lumea ia în serios dispoziţiile de distanţare socială şi respectă ordinele de izolare şi de carantină”, a insistat ea.

Autorităţile locale au plasat oraşul Los Angeles şi întregul stat California în stare de izolare şi au ordonat încetarea tuturor activităţilor „neesenţiale” şi evitarea, pe cât posibil, a oricăror deplasări.

„Pe parcursul ultimelor 48 de ore, au fost înregistrate 256 de cazuri noi” de coronavirus, au dezvăluit autorităţile sanitare din regiunea Los Angeles.

Ele ridică la 662 numărul de cazuri confirmate în laboratoarele californiene, din care doar 10 au vizat tineri cu vârste de sub 18 ani.

Pandemia de coronavirus a provocat până în prezent 119 internări şi 11 decese în statul California.

În total, Statele Unite aveau până marţi după-amiază 674 de morţi şi peste 51.000 de cazuri confirmate oficial de COVID-19, potrivit reprezentanţilor universităţii Johns Hopkins.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ma intreb daca era obez.

 2. O fi mancat la mac. Sper ca interpretati pozitiv bautura …

 3. Puteti sa puneti si sursa citata? Am o mana de de gica contra in companie, toti mai tineri in medie cu 10 ani ca mine care se cred superman si wonder woman. Vreau sa le listez toate cazurile de tineri si copii sa se mai domoleasca oleaca ca si-or omora parintii si bunicii singuri.

 4. COVID-19 nu face nicio diferenţă de vârstă (…) ”, a declarat Barbara Ferrer, directoarea serviciului regional de sănătate publică din Los Angeles.

  Iata diferenta intre opinie si fapt.
  Doamna respectiva asa crede (sau cel putin asa declara). Situatia faptica insa se incapațânează sa nu se adecveze la dorintele doamnei.

  Declaratii din astea nu fac decat sa-i incurajeze pe cei care fie minimizeaza amploarea problemei, fie nu vor sa rezpecte restrictiile. Daca nu stii sa faci propaganda cum trebuie, mai bine taci …

  • Cauta putin prin dictionare:
   a minimiza = …
   a minimaliza = …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.