G4Media.ro

Coronavirus: Nou record de contagieri în Ungaria, care prelungeşte închiderea frontierelor

Coronavirus: Nou record de contagieri în Ungaria, care prelungeşte închiderea frontierelor

Guvernul ungar a prelungit vineri pentru încă o lună închiderea frontierelor pentru cetăţenii străini, în încercarea de a frâna pandemia de coronavirus, în condiţiile în care numărul zilnic al contagierilor a înregistrat un nou record, cu 3.286 de cazuri şi 65 de morţi în ultimele 24 de ore, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Numărul total al contagierilor a urcat la 71.400 iar cel al deceselor de COVID-19 la 1.699, au informat vineri autorităţile sanitare de la Budapesta.

Numărul cazurilor active este de 51.761 de persoane, dintre care 3.753 sunt spitalizate, iar 267 se află la terapie intensivă, conectate la ventilatoare.

Decretul de închidere a frontierelor a fost publicat joi seară în Monitorul Oficial şi semnat de premierul ultranaţionalist Viktor Orban.

Ungaria, cu o populaţie de 9,7 milioane de locuitori, a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a decretat închiderea frontierelor sale de la 1 septembrie, justificând această decizie printr-o escaladare a numărului de cazuri pe întregul continent.

Premierul Orban a explicat vineri, în obişnuitul său interviu acordat postului public Kossuth, că speră ca primele vaccinuri anti COVID-19 să poată ajunge în ţară încă din decembrie şi că vaccinarea va începe cu persoanele de risc, bolnavii cronici şi vârstnicii.

Potrivit lui, vaccinarea în masă ar putea avea loc în primele luni ale anului 2021 şi ulterior, în aprilie, „vom putea declara victorie asupra pandemiei”, a spus Orban.

Începând de luni vor fi aplicate măsuri mai severe în utilizarea măştilor, care până acum erau obligatorii în mijloacele de transport, în instituţii, precum şi în baruri şi restaurante atunci când clienţii nu consumă.

„De luni va începe o nouă lume”, a spus Orban care a promis luarea unor măsuri severe, dacă nu sunt respectate regulile, precum închiderea centrelor comerciale şi a restaurantelor, printre altele.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce demonstratie mai clara vreti pentru faptul ca masurile administrative luate de guverne sint doar aflare in treaba?
    Prin urmare, ai inchis granitele cind aveai citeva sute de cazuri si ai ajuns azi la aproape 4000, dar tu tii in continuare granitele inchise „ca sa stapinesti raspindirea coronavirusului”?
    Masca in aer liber, circulatia interzisa noaptea si altele din familia asta de abureli sint mindre de decizia ungurilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.