G4Media.ro

Coronavirus în România: Un caz confirmat, 99 de persoane în carantină, aproape…

Coronavirus în România: Un caz confirmat, 99 de persoane în carantină, aproape 6.000 izolate la domiciliu / În ultimele 24 de ore au intrat în țară 3.210 persoane care veneau din Italia

Miniștrii de resort au precizat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că în România, până acum, rămâne un caz confirmat de infectare cu coronavirus, în timp ce 99 de persoane sunt în carantină, iar aproape 6.000 sunt izolate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au intrat în țară 3.210 persoane care veneau din Italia. Premierul Ludovic Orban a cerut implicarea medicilor în comunicarea către populație, pentru a reduce îngrijorarea.

Ministrul Sănătății a precizat că pacientul din Gorj internat la Institutul „Matei Balș”, care este infectat cu coronavirus, are simptome pentru „o ușoară faringită”. De altfel, majoritatea cazurilor de infectare cu coronavirus au simptome ușoare, de tipul unor viroze, a spus el.

Potrivit ministrului, acest pacient era de 3 zile în izolare la domiciliu pentru că a fost în contact cu pacientul italian considerat „pacientul zero”. Au fost dimineață 12 teste negative de la suspecți de infectare și mai sunt în lucru 17 teste de la persoane identificate în ancheta epidemiologică din Gorj.

Aproximativ 6000 de persoane sunt în izolare la domiciliu, a mai spus Costache.

Premierul i-a cerut să ia legătura cu ministrul Sănătății din Italia, care ar avea „o iritare mare” față de măsurile pe care le-a luat România. „Să-i comunicați că România e mult mai expusă decât alte țări”, a spus Orban.

Orban i-a mai cerut ministrului Sănătății să identifice toți medicii care au capacitatea de a comunica să demitizeze acest virus: „Să explice pe toate canalele de comunicare ce virus este. Trebuie să tratăm cu toată atenția și responsabilitatea, dar trebuie să nu fie panică. Toată lumea îl privește ca pe un pericol necunoscut, or datele demonstrează că rata mortalității nu e mai mare decât în cazul altor virusuri. 80% sunt cazuri ușoare. E adevărat că e un virus care se poate contracta ușor”.

Victor Costache a precizat că a creat un grup de 12 comunicatori pe teme medicale, condus de Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel.

Ludovic Orban a cerut să se comunice și să se dea explicații „pe toate canalele posibile”.

La rândul său, ministrul Administrației și Internelor, Marcel Vela, a precizat că 99 de persoane sunt în carantină.

Vela a precizat, de asemenea, că, în ultimele 24 de ore, pe intrările în țară au intrat 3.210 cetățeni din Italia.

„Cereți Poliției de frontieră mai ales celor care vin cu mașini personale actele din Italia. (…) Trebuie să putem obține imediat informații despre pasagerii de pe cursele aeriere și feroviare. Dacă șeful autorității aeriene nu răspunde, să-l dați afară”, a spus Orban.

Premierul a mai cerut responsabililor guvernamentali „să ia legătură cu Facebook și Google pentru a obține posibilitatea de a notifica orice fake news”.

Ludovic Orban a mai spus că poate fi discutată plafonarea prețurilor pentru 3-6 luni la materialele de protecție necesare.

Premierul a subliniat și că nu există niciun motiv pentru schimbarea ritmului de aprovizionare cu alimente pentru că sunt stocuri suficiente și capacitate de producție mai mare decât se vinde.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. #A venit Diaspora acasă
  De ce nu stati acolo unde munciti și unde platiti asigurări medicale ?

  După ce că muncesc în alte țări și nu plătesc în România nimic vin sa se investigheze gratis medical acasă…te pomenești că unii au și suspiciuni de viruși.

 2. Virusii pot fi falsi. Oamenii pot fi tratati. Gripatii cu toane din psd sunt autentiici si extrem de contagiosi. Molima tentaculara, genocidara psd este maI REA decat toate epidemiile la un loc.

  • Sandu ai probleme mari la mansarda.

   Esti platit de propagandă PNL ??
   Totul e politica în mintea ta împrăștiate?.
   Ai copii, familie?
   Tu nu gândești la sănătatea și integritatea oamenilor?
   Sa iti fie rusine postacule PNL !

  • Mai ales ”la sănătatea și integritatea oamenilor” din mafia PRO-PSD se gândesc trolii securiști. Dar lasă, că o să fie bine, au făină, mălai, tot ce le trebuie, sunt și informați ”la mandardaă”, că se ocupă propaganda mafiei.

 3. Daca cineva se pricepe la Corona si mitilic, apai ala e sefu Orban! Plus Votam Mucea Doboratorul , cel mai competent om pe scobit in nas pe tara!

  • Toate ștoafele asistate de la mafia PRO-PSD-ALDE or să rămână ”să se scobească în nas” cu sârma care o să iasă la vară din ”Corona” țaței firea.

 4. DIASPORA NU AVETI CE CAUTĂ IN ROMANIA DACA AVETI PROBLEME.
  STATI UNDE SUNTETI.
  AVETI SI ACOLO MEDICI.

  • Mai bine rămân ”conservații” mafiei PRO-PSD în formol, pentru următoare sută de ani. E cel mai sigur pentru ei.

 5. Macar acolo au sistem de sanatate de calitate! Aici, neasigurati, cred ca ii ajuta romania!

  Romania o sa va arunce ca pe niste masele stricate! Veti vedea! Si noi, cei asigurati, suntem tratati asa, dar voi ?

 6. Sa treaca pe la partide, prin parlament…
  Macar pe la Tariceanu, pe la….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.