G4Media.ro

CORONAVIRUS China raportează o scădere a numărului de cazuri noi pentru a…

CORONAVIRUS China raportează o scădere a numărului de cazuri noi pentru a treia zi consecutiv / Numărul cazurilor de infectare din Japonia a atins pragul de 1.000 / Polonia anunţă primul caz; numărul infecţiilor din India şi Australia creşte

China a raportat miercuri o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv şi 38 de decese suplimentare, informează AFP, preluată de Agerpres.

La nivel naţional, bilanţul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morţi şi la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Naţională de Sănătate.

Potrivit autorităţilor, 115 de cazuri noi au fost înregistrate în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, unde virusul a apărut pentru prima dată în luna decembrie, şi doar patru în alte zone ale ţării.

De câteva zile, numărul de cazuri noi a scăzut în China, unde măsurile draconice de carantină care vizează peste 50 de milioane de persoane par să dea roade.

Autorităţile sunt însă îngrijorate de noile contaminări în rândul persoanelor depistate la întoarcerea lor din străinătate.

Cel puţin 13 cazuri de contaminare a unor cetăţeni chinezi reveniţi din străinătate au fost identificate în ultimele zile, dintre care opt la persoane care s-au întors marţi din Italia în provincia Zhejiang (est), în condiţiile în care în prezent Italia este ţara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Aceste opt persoane lucrau în acelaşi restaurant din Bergamo, la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

China a pus în aplicare măsuri pentru a încerca să împiedice ca eforturile sale de izolare a pacienţilor cu Covid-19 să fie zădărnicite de cazuri de contagiune venite din străinătate.

Călătorii care ajung la Beijing din ţări afectate de virus – printre care Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia – sunt plasaţi în carantină timp de 14 zile.

Numărul cazurilor de infectare din Japonia a atins pragul de 1.000

Numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus confirmate în Japonia a atins miercuri pragul de 1.000, în timp ce Guvernul nipon a reiterat că pregătirile pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din iulie continuă, informează Reuters.

Insula nordică Hokkaido a raportat miercuri trei noi cazuri de coronavirus, bilanţul infecţiilor din prefectură ajungând la 82. Toţi cei trei pacienţi sunt bărbaţi, unul de circa 50 de ani, iar ceilalţi de aproximativ 60 de ani, a indicat prefectura pe site-ul său.

În Hokkaido, cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, au fost confirmate cele mai multe infecţii dintre toate prefecturile din Japonia. Autorităţile din insulă au declarat stare de urgenţă, notează Reuters.

Cazurile de infecţie cu noul coronavirus din Japonia au atins pragul de 1.000, a anunţat postul public NHK. Dintre acestea, 706 sunt persoane de pe vasul de croazieră Diamond Princess, iar 12 au decedat, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat miercuri că Japonia va continua pregătirile pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară, în contextul speculaţiilor potrivit cărora evenimentul ar putea fi amânat din cauza ameninţării coronavirusului.

”Vom continua pregătirile în timp ce ne coordonăm îndeaproape cu CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) şi comitetul organizatoric”, a declarat şeful Secretariatului Guvernului, Yoshihide Suga, în cadrul unei conferinţe de presă.

Olimpiada urmează să înceapă în mai puţin de cinci luni, iar preşedintele CIO, Thomas Bach, a reiterat marţi că susţine continuarea pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de vară din acest an, în pofida ameninţării coronavirusului.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat marţi că a avut discuţii cu Bach, pe tema Jocurilor Olimpice de la Tokyo. „Cred că ar fi prea devreme să luăm acum o hotărâre, ar fi de preferat să monitorizăm situaţia”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă la Geneva.

Premierul Shinzo Abe a cerut ca şcolile să fie închise luna aceasta, companiile îşi încurajează angajaţii să lucreze de acasă, iar mai multe evenimente sunt anulate sau se desfăşoară în spaţii fără spectatori.

Gazda Jocurilor Olimpice, Tokyo, a raportat 40 de cazuri, în timp ce persoane infectate cu coronavirus au fost depistate chiar şi în îndepărtata prefectură sudică Okinawa.

Polonia anunţă primul caz; numărul infecţiilor din India şi Australia creşte

Polonia a confirmat primul caz de infecţie cu noul coronavirus înregistrat în această ţară, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Lukasz Szumowski, citat de Reuters.

Szumowski a declarat că pacientul este internat într-un spital din Zielona Gora, în vestul Poloniei, iar starea sa este bună.

În India, şaisprezece cetăţeni italieni au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii din New Delhi, în timp ce numărul cazurilor înregistrate în această ţară a crescut abrupt, la 28.

În Australia, numărul total al cazurilor de COVID-19 a crescut miercuri la 41, o femeie din Sydney, angajată la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice, devenind a treia persoană infectată pe teritoriul australian, informează Xinhua. Nu se cunoaşte exact modul în care s-a contaminat femeia, care are în jur de 50 de ani, iar autorităţile au declarat că persoanele vârstnice cu care ea a intrat în contact la locul de muncă au fost plasate în izolare. Una dintre persoanele internate în centru, în vârstă de 95 de ani, a decedat, însă specialiştii nu sunt siguri că decesul acesteia este asociat virusului. ”Nu cunoaştem în acest moment dacă are sau nu legătură cu coronavirusul”, a declarat ministrul Sănătăţii din statul New South Wales (NSW), Brad Hazzard. Un singur deces a fost asociat oficial cu infecţia cu COVID-19 în Australia, un bărbat de 78 de ani care a murit duminică în Perth după ce fusese evacuat de pe vasul de croazieră Diamond Princess care a fost ancorat în Japonia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Și cine crede ce spune PCC?