G4Media.ro

Cornel Feruță, fostul director general interimar al AIEA, a fost numit secretar…

Cornel Feruță, fostul director general interimar al AIEA, a fost numit secretar de stat în Ministerul de Externe

Cornel Feruţă a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată vineri în Monitorul Oficial, transmite Agerpres.

Cornel Feruţă este diplomat de carieră de peste 20 de ani. Feruţă a fost din 2013 coordonator şef în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, un şef al personalului în cadrul organizaţiei cu sediul la Viena.

El a reprezentat anterior România în Consiliul Guvernatorilor AIEA şi a deţinut funcţii de conducere în Ministerul de Externe de la Bucureşti.

Pe 25 iulie 2019, a fost numit director general interimar al AIEA, după moartea lui Yukiya Amano. În octombrie însă, Feruță a pierdut cursa pentru șefia Agenției în fața argentianului Rafael Grossi.

Printr-o altă decizie, şeful Executivului a numit-o pe Daniela Anda Grigore Gîtman în funcţia de secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

La rândul său, Daniela Gîtman este diplomat de carieră.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. L-a luat in brate Aurescu. Perciunatul la perciunat trage.

  • Rahan5, iti doresc un an nou plin de necazuri.

  • catre @ Radu.
   Radule !. Tu cu Aurescu si Cornel Feruta semanati cu gandacii de bucatarie cand se aprinde lumina noaptea : Fugiti in cerc disperati, in toate partile, ca gasca voastra ,,in formare” a fost observata.
   Hai sa-ti mai spun de o alta componenta noii voastre gasti de la Ministerul de Externe : Daniela Grigore Gitman, care a fost ambasadoare ……….a romanilor in Republica Ceha !. Exact tara de unde provine alta perciunata ,,celebra”: Madelein Albright.
   E cam clar cine trage sforile pe aici .
   Tocmai a venit Noul Ambasador perciuant din SUA: Adrian Zuckerman. (care Adrian a pretins la Audiere in fata Congresului SUA ca este……de origine romaneasca ! pentru a fi trimis in Romania !).
   Se pare ca Adrian Zuckerman tocmai isi formeza Grupul de……… ,,colaboratori romani” la Ministerul de Externe al ………..ROMANIEI !. si cu care Grup vrea sa sa colaboreze pe viitor.

 2. Constructiv… Un mic nucleu al unui nstitut de cercetare economic! Relevant pentru decizia fundamentată și pentru atașații economici din ambasade! Prelucrarea informației … a gândi! Ce relații externe urmărești să îți dezvolți în funcție de propria strategie de dezvoltare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.