G4Media.ro

Corina Crețu: România, pe ultimul loc în UE la cheltuirea fondurilor europene…

Corina Crețu: România, pe ultimul loc în UE la cheltuirea fondurilor europene pentru combaterea șomajului la tineri

Un tabel prezentat de comisarul european Corina Crețu pe pagina sa de Facebook arată că România e pe ultimul loc în UE, la mare distanță de Grecia și Croația, în clasamentul cheltuirii fondurilor europene destinate combaterii șomajului tinerilor. Graficul arată că România nu a cheltuit nimic din banii alocați pe acest program, iar sumele programate sunt sub 5% din alocare.

Comisarul european spune că banii puteau fi atrași doar până în 30 iunie 2018, ceea ce înseamnă că banii sunt pierduți.

”Aveți mai jos situația implementării programului destinat combaterii șomajului în rândul tinerilor între 18 și 25 de ani, din toate statele Uniunii Europene, tabel ce poate fi consultat pe site-ul Comisiei Europene. Sumele destinate acestui program lansat în 2015 puteau fi accesate până în 30 iunie 2018”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Cu o zi în urmă, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, spusese într-o conferință de presă că România nu a pierdut nici un euro din fondurile europene din actualul exercițiu financiar al UE: ”nu numai că România nu a pierdut niciun euro din banii pe care îi are la dispoziţie în acest exerciţiu financiar, ci chiar câştigăm în fiecare zi bani pentru cetăţenii noştri”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Daca nu se pot fura, nu vrem bani de la UE.

    Iata patologia Romaniei.

  2. Vezi, Corino, de asta nu mai pupi tu loc pe liste sau functii pe undeva din partea psd-ului. Daca sustineai ca macar suntem in pluton cu sperante de podium, poate mai erau sanse la vreun loc. In era „pesedicen”, sa sustii ca imparatul e gol, iti rezerva un loc garantat in afara cetatii.

  3. Nu-i bai, atata timp cat putem sa devastam tari puternice din Europa!

  4. Banii ăștia erau destinați si tinerilor care au participat la mitingul PSD de anul trecut. Ăia săraci de s-au dus pt. 50-100 de lei la miting. Ei habar nu aveau că le sunt destinate niste sume de bani de la EU pentru o scolarizare, ca sa aiba o batalama la mana pentru angajare. Bănuiesc ca pt. asta erau banii.