G4Media.ro

Coreea de Nord susține că satelitul său spion a realizat imagini „detaliate”…

Sursa foto: Jung Yeon-je / AFP

Coreea de Nord susține că satelitul său spion a realizat imagini „detaliate” cu Pentagonul, Casa Albă și portavioane nucleare americane

Coreea de Nord a afirmat că satelitul său recent lansat a trimis imagini „detaliate” ale Casei Albe, Pentagonului și ale portavioanelor nucleare americane, imagini care au fost vizualizate de liderul regimului, Kim Jong-un, transmite The Guardian.

Existența imaginilor nu a fost verificată în mod independent, iar experții spun că este prea devreme pentru a stabili dacă satelitul spion Malligyong-1 funcționează corect, la o săptămână de la lansare.

Marți, agenția de știri de stat KCNA a declarat că Kim, care a vizionat lansarea și apoi a oferit un banchet pentru oamenii de știință și lucrătorii programului spațial, a văzut fotografiile celor două obiective guvernamentale americane, care au fost realizate luni seara târziu.

Satelitul a fotografiat, de asemenea, o bază navală americană, un șantier naval și un aerodrom din Virginia, a precizat KCNA, adăugând că imaginile conțin patru portavioane nucleare americane și un portavion britanic.

Regimul de la Pyongyang va fi dornic să extragă o valoare propagandistică maximă din lansarea de marțea trecută, care a atras condamnarea imediată din partea Washingtonului și a crescut tensiunile de-a lungul graniței intercoreene puternic înarmate.

De asemenea, Nordul a afirmat că satelitul a făcut fotografii ale instalațiilor militare din Coreea de Sud, precum și ale teritoriului american Guam din Pacific și ale statului Hawaii. Niciuna dintre imagini nu a fost făcută publică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Altceva nu a mai realizat.

  2. Pune si el poze prin casa .Il ajuta sa doarma bine.

  3. Le-o fi luat de pe google map