G4Media.ro

Corectura la BAC: Încă 75 de elevi au obținut media 10 după…

Corectura la BAC: Încă 75 de elevi au obținut media 10 după ce notele evaluate greșit au fost modificate la contestații. Record istoric: 307 medii maxime / În 2011 și 2012 au fost în total câte 67 de medii maxime

Record istoric de medii maxime înregistrat la Bacalaureatul 2020 organizat în plină pandemie COVID-19: un total de 307 absolvenți de liceu au obținut 10 la toate examenele bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor finale anunțate după contestații de Ministerul Educației. Noutatea o reprezintă nu doar numărul total fără precedent în ultimii 16 ani, dar și diferența foarte mare dintre mediile de 10 acordate înainte de contestații și numărul după corectură.

Concret, 232 de absolvenți de liceu aveau media 10 înainte de contestații, la BAC 2020. Recorectarea a arătat că profesorii evaluatori inițiali au greșit notele inclusiv în cazul a 75 de elevi care trebuia să aibă nota maximă. Așa se face că, în final, după soluționarea contestațiilor, 307 absolvenți de liceu au media 10 la Bacalaureat 2020, anunță Ministerul Educației.

Numărul celor 75 de elevi care și-au văzut notele greșite la unul dintre cele mai importante examene școlare – care au puterea să modifice traseul academic – este extrem de apropiat de numărul total al celor care au luat media 10 la Bacalaureat în 2016: un total de 78 la sesiunea iunie-iulie, față de 307 totalul anul acesta.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Si Nadia a luat 10 si a emigrat din Romania.

  Inginerii care au luat 9 , au construit Orasele, Metroul, Autostrazile … 🙂

  • Compari mere cu pere.Ce treaba are performanta Nadiei cu un 10 luat la Bacul de Romanika? Ba unii fac si Harward si tot nu reusesc in viata.Notele nu sunt totul,doar in satele astea din estul Europei se crede asta.

  • ar fi interesanta o comparatie a celor care au luat peste 8 sau peste 9 , comparativ cu anii trecuti, pentru a evalua starea invatamantului.

 2. Record istoric de medii de 10, în condițiile în care învățământul românesc nu a devenit mai bun, arată doar că e an electoral și subiectele au fost ca pentru retardați, să dea bine statistica pentru PNL.
  Pe plan internațional România este codașă, oricât ne mințim noi ca nație că suntem inteligenți. Suntem pe ultimele locuri în Europa la IQ-ul mediu

  • > 50% analfeți funcțional. Cred că trebuie neapărat testați și profesorii. Cei cu note mari le datorează învățământului paralel, adică meditații. Subiectele au fost nerușinat de ușoare pt. a fi notate cu 10

 3. Nici Daniel Morosanu, vicepresedintele PNL Vrancea, la 42 de ani, nu a trecut BAC-ul la contestatie. Spera si el, poate…poate..dar scoala vietii nu l-a ajutat…Orban trebuie sa intervina!!!!Ati NENOROCIT acest partid istoric nermernicilor;ati promovat toate scursurile si nulitatile-pe timpul lui Ceasca ocupau cel mult functia de gunoier -ati adoptat pedelisti cu Igas cu bacul la 25 de ani si 3 facultati in acelasi timp, etc si v-ati subordonat banksterilor si turnatorilor Secu -gen Isarescu- De ce?????????????????????????

 4. Calculele sefilor de la invatamant s-au dovedit eronate. Subiectele, evident mai usoare decat in alti ani, au marit artificial numarul candidatilor care au obtinut media 10, dar cei mai multi candidati au fost mai slab pregatiti decat promotiile anterioare, astfel incat procentul celor admisi la bacalaureat a fost cel mai mic din ultimii 6 ani. Asta arata ce se stia deja: invatamantul romanesc scoate promotii tot mai slab pregatite. Avem tot mai multi absolventi de liceu analfabeti functional, oameni care vor intampina mari greutati in gasirea unui loc de munca si, in general, se vor descurca foarte greu in viata de zi cu zi. Lasati populismele si trimiteti la scoli profesionale absolventii de gimnaziu, care nu obtin cel putin media 5 la evaluarea nationala!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.