G4Media.ro

Copil refuzat de mai multe grădinițe de stat din Ploiești, din cauza…

Sursa foto: Pexels

Copil refuzat de mai multe grădinițe de stat din Ploiești, din cauza intoleranței alimentare / Mama: „I se încalcă dreptul la educație” / Inspectoratul Școlar nu poate interveni

O mamă reclamă faptul că mai multe grădinițe din Ploiești au refuzat înscrierea copilului său pe motiv că „nimeni nu își asumă responsabilitatea în cazul unui copil diagnosticat cu alergii”. Femeia consideră că, în felul acesta, copilului ei i se încalcă dreptul la educaţie, relatează Observatorul Prahovean.

”Peste tot pe unde am întrebat, fiindcă voiam să îl înscriu din toamnă, mi s-a spus că nu își asumă răspunderea, că nu pot găti meniu separat, că dacă, Doamne ferește, copilul intră în șoc anafilactic, conducerea este responsabilă.

Am vrut, pe semnătură, să îi duc eu mâncarea de acasă, în grădiniță doar să o încălzească, dar nici așa nu mi-l primesc. Mi-au recomandat să merg în privat cu el”, a spus Ioana Călin.

Inspectoratul Școlar recunoaște faptul că există astfel de cazuri, însă, instituția nu poate interveni și nici forța vreun cadru didactic să monitorizeze astfel de copii. Varianta cu aducerea alimentelor de către părinți, de acasă, este exclusă.

„Există controale care se fac de către DSP, certificate de conformitate a hranei, care sunt eliberate”, au precizat reprezentanții ISJPH.

Intoleranța alimentară, cunoscută și sub denumirea de hipersensibilitate alimentară imediată sau hipersensibilitate alimentară nealergică, se referă la dificultățile din digestia anumitor alimente. Intoleranțele alimentare pot fi cauzate de foarte multe alimente sau ingredientele de bază din alimentația copiilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Intoleranta sau alergie, pentru ca e diferenta mare. De la una ai gaze, de alta poti sa mori

  2. Inspectoratul poate interveni doar pentru a da locuri cu dedicatie in invatamant

  3. Orice copil are dreptul la Ecuație conform constituției.

    Inspectoratul nu e mai presus de constituție.
    Daca tot câștiga mulți bani și au funcții trebuie sa vina cu soluții, să-și facă meseria.

    De plângăcioși pe banii plătitorilor de taxe e plina lumea.

  4. Dat in judecata status pentru a-l obliga sa plateasca taxa la gradinita particulara. Altfel, platesc parintii taxe degeaba.