G4Media.ro

Copiii pandemiei. Numărul naşterilor din luna martie a crescut cu 15% în…

sursa foto: Pexels

Copiii pandemiei. Numărul naşterilor din luna martie a crescut cu 15% în România / Creșteri semnificative în mai multe țări din UE

Numărul naşterilor din luna martie a crescut în mai multe state europene. Cifrele devenite între timp negative s-au stabilizat din nou mai ales în ţări lovite de pandemie cum ar fi Spania sau Belgia.

Conform datelor statistice din ţările respective, în România s-a înregistrat o creştere de 15%, în Estonia şi Lituania de 13%, în Olanda, Finlanda şi Ungaria de 19%, transmite agenția DPA, citată de Rador.

Se pare că în martie s-ar observa o legătură între ameliorarea primului val de coronavirus şi numărul deosebit de mare al naşterilor.

În martie 2021 Germania a înregistrat într-o singură lună aproape 66.000 de nou-născuţi, deci au fost la fel de multe naşteri cum nu s-au mai înregistrat în martie de 20 de ani.

Oficiul statistic din Wiesbaden consideră că ar exista o legătură temporală dintre slăbirea primului val corona şi măsurile de relaxare de la începutul lunii mai din anul trecut.

Încă din februarie s-a observat o creştere cu 6 procente faţă de luna anterioară. În martie procentul devenise de 10% cu peste 65.000 de naşteri.

Sursa: Frankfurter Rundshau/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...