G4Media.ro

Copiii în vârstă de 12 ani şi peste ar trebui să poarte…

Copiii în vârstă de 12 ani şi peste ar trebui să poarte masca în aceleaşi condiţii ca adulţii pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, transmite OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reunit un grup de experţi internaţionali multidisciplinar însărcinat să treacă în revistă datele privind COVID-19 şi transmisia sa la copii, precum şi cele câteva date disponibile privind utilizarea măştii de către copii. Concluzia: copiii în vârstă de 12 ani şi peste ar trebui să poarte masca în aceleaşi condiţii ca adulţii pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19 – relatează AFP.

Pe baza acestor informaţii şi a altor factori precum nevoile psihosociale ale copiilor, precum şi diferitele etape ale dezvoltării lor, autoritatea sanitară mondială a publicat vineri recomandări detaliate pentru copii, în funcţie de vârstă.

În document, OMS „recomandă portul măştii copiilor de 12 ani şi peste în aceleaşi condiţii ca adulţii, în special atunci când nu pot garanta o distanţă de cel puţin un metru faţă de ceilalţi şi dacă transmisia este generalizată în zona respectivă”.

Copiii în vârstă de 5 ani sau mai puţin nu ar trebui să fie obligaţi să poarte mască. „Această indicaţie este bazată pe siguranţa şi interesul global al copilului şi pe capacitatea sa de a utiliza o mască corect cu o asistenţă minimă”, a precizat agenţia ONU.

În ceea ce priveşte segmentul de vârstă 6-11 ani, OMS recomandă ca decizia de a utiliza o mască să aibă la bază o serie de factori, printre care nivelul de transmisie al virusului în zona în care locuieşte copilul şi capacitatea sa de a utiliza masca corect şi în deplină siguranţă.

Accesul la măşti, precum şi posibilitatea de a le spăla sau de a le înlocui în anumite contexte precum şcolile, o supervizare adecvată de către un adult şi instrucţiuni date copilului privind portul măştii trebuie de asemenea să fie luate în calcul.

Alţi factori cheie pentru copiii de 6-11 ani sunt efectele potenţiale asupra învăţământului şi a dezvoltării psihosociale şi interacţiunile speciale ale copilului cu alte persoane expuse la un risc crescut de a dezvolta o boală gravă, precum persoanele în vârstă şi cele care suferă de alte afecţiuni preexistente.

La modul mai general, OMS subliniază că utilizarea măştii la copiii de orice vârstă care suferă de tulburări de dezvoltare, diverse handicapuri sau alte probleme de sănătate specifice nu ar trebui să fie obligatorie şi ar trebui să facă obiectul unei evaluări de la caz la caz.

OMS notează, în plus, că copiii nu ar trebui să poarte mască „atunci când fac sport sau practică o activitate fizică, precum alergatul, săritul sau jocul pe un teren de joacă, pentru ca ele să nu le obstrucţioneze respiraţia” şi face apel la menţinerea unei distanţe de cel puţin un metru.

În ceea ce priveşte tipul de mască, OMS explică şi faptul că copiii sănătoşi pot purta o mască non-medicală sau din material textil şi subliniază că adultul care furnizează masca trebuie să se asigure că aceasta este de mărimea potrivită şi că acoperă suficient nasul, gura şi bărbia.

Sursa foto: UNICEF

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si militarii MApN de la STS, sucursala 112, ar trebui sa fie anchetati de cei de la MAI pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu, lasand la o parte ca ar trebui intai sa fie anchetati de un asa numit Consiliu de Onoare, prevazut de legea 80 din anul 1995 privind statului militarilor cu completarile si modificarile ulterioare.

    Mai ales ca, isi si trambiteaza succesul prostiei, incompetentiei, al futerii banului public printr-un comunicat de presa, intr-un moment in care Romania este in stare de alerta.

  2. Si militarii MApN de la STS, sucursala 112, ar trebui sa fie anchetati de cei de la MAI pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu, lasand la o parte ca ar trebui intai sa fie anchetati de un asa numit Consiliu de Onoare, prevazut de legea 80 din anul 1995 privind statului militarilor cu completarile si modificarile ulterioare.

    Mai ales ca, isi si trambiteaza succesul prostiei, incompetentiei, al futerii banului public printr-un comunicat de presa, intr-un moment in care Romania este in stare de alerta.

  3. OMS sa se duca…! Metoda asta este ineficienta in cazul asta. V-au explicat-o si doctorii.
    Desfiintat OMS! A devenin daunatoare sanatatii.

  4. Virusul se va rezolva de la sine, este la fel ca gripa cand a aparut acum sute de ani. In timp specia noastra a invatat sa convietuiasca cu virusurile. La inceput e mai dur, mor mai multi care nu sunt rezistenti, dar specia devine mai puternica, mai adaptabila. Doar doctorii spun sa nu mai luam medicamente cu lingura ca ne slabim capacitatea naturala de lupta si apar bacterii rezistente etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.